Bitcoin koers probeert $56.000 niveau te heroveren

De Bitcoin (BTC) koers heeft in de afgelopen drie dagen weer een sterke stijging doorgemaakt. Waar we op 25 maart keurig standhielden boven het psychologische niveau van $50.000, probeert Bitcoin het niveau van $56.000 om te zetten naar support. Voorlopig doen de bulls er alles aan om dit niveau te winnen, maar lijkt de strijd met de bears nog niet gewonnen. Op moment van schrijven bewegen we rond de $55.900.

Gegevens van Santiment laten zien dat het sociaal sentiment nog steeds aangeeft dat Bitcoin en Ethereum zich nog steeds in een bearish territorium bevinden. Het analysebedrijf merkte op dat de koersen doorgaans tegengesteld zijn aan de verwachting van het publiek. Santiment zei het volgende:

“De prijzen bewegen over het algemeen tegengesteld aan de verwachting van het publiek. #Bitcoin’s laatste lange periode van negativiteit resulteerde in een sprong van $47,5k naar $54,1k in 3 dagen.”

ProBit

Bitcoin break-out soon?

We vroegen Daan van Benelux Crypto  (klik hier voor zijn Telegram kanaal) over zijn visie op de Bitcoin Koers. Hij zei het volgende:

“We zien dat #BTCUSDT een downwards parallel channel heeft gevormd in een uptrend. We kunnen dan ook spreken van een bullflag. Wat we van deze bullflag willen zien is dat we er uitbreken. Op dit moment beweegt de Bitcoin koers tegen de bovenste lijn welk zowat samenvalt met de fib 0.382.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Een 4hr close boven deze levels en we kunnen weer richting de 60k. Mocht dat niet lukken verwacht ik een pullbackje richting de fib 0.5 en zelfs de fib 0.618. Daar bevindt zich de middelste lijn van de parallel channel immers ook. Voor nu is het geduldig afwachten tot we een break-out krijgen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!