Bitcoin Nieuws

Jim Cramer van CNBC heeft $500.000 in Bitcoin geïnvesteerd

De Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Jim Cramer zegt dat hij $500.000 in Bitcoin (BTC) heeft geïnvesteerd. In een interview met Morgan Creek Digital, mede-oprichter Anthony Pompliano, zei Cramer dat hij deze investering heeft gedaan na de teleurstellende prestaties van goud.

Jim Cramer vertelde Pompliano dat hij zijn chief financial officer (CFO) had gesproken en tegen hem had gezegd om in een paar dagen tijd voor een half miljoen aan Bitcoin te kopen.

“Ik ging en belde mijn CFO, en ik zei: Luister, ik heb net met die kerel Pomp gesproken en ik wil morgen, en ik ga je wat cijfers geven… Ik zei: Ik wil… Ik hoop dat ik niet in de problemen kom, ik zei: Ik wil hier een half miljoen dollar in stoppen. En je kunt het in een paar dagen kopen, maar ik wil niet langer dan dat.

ProBit

De Amerikaanse televisiepersoonlijkheid is in een eerder interview met Pompliano overtuigd geraakt over de voordelen van Bitcoin. Hiervoor bedankte Cramer Pompliano persoonlijk in het interview. Hij realiseerde zich dat Bitcoin de verschillende tekortkomingen van goud compenseerde. De gastheer van Mad Money van CNBC merkte wel op dat hij inmiddels zijn eigen investering eruit heeft gehaald en het resterende bedrag voor altijd in Bitcoin zal laten staan.

“Ik heb jarenlang gezegd dat je goud zou moeten hebben. En ik denk dat wat ik voor me had, de erkenning was dat wat je zei [over Bitcoin] is waar ik de hele tijd naar op zoek was met goud. Maar goud heeft me teleurgesteld. Goud is onderhevig aan te veel wisselvalligheden. Het is onderhevig aan miningbouw problemen. Het is eerlijk gezegd in veel gevallen onderhevig aan mislukking.”

Pompliano stelde Cramer vervolgens de vraag of dit één van de redenen is waarom mensen goud zullen laten vallen en overstappen naar Bitcoin. Cramer merkte op dat hij investeerders nu adviseert om hun positie in goud met 50% te verminderen en deze percentage naar Bitcoin te verplaatsen.

“Ik zeg sinds 1983 10% goud. En nu zeg ik 5% goud, 5% Bitcoin. Ik zou dit niet gezegd hebben voordat ik met jou [Pompliano] gesproken had.”

De volledige interview bekijk je hieronder:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN