Bitcoin Update

Bitcoin koers heeft zijn top nog niet bereikt, aldus CryptoQuant

Ondanks het recentelijk bereiken van een nieuw jaarlijks hoogtepunt, is de Bitcoin velocity maatstaf nog steeds ver verwijderd van de vorige bull-runs. Dit betekent dat beleggers BTC voornamelijk beschouwen als een waardeopslag in plaats van een ruilmiddel, en het laat tevens doorschemeren dat de aanhoudende bullish cyclus nog lang niet zijn top bereikt heeft.

Bitcoin koers heeft zijn top nog niet bereikt

Volgens het analysebedrijf CryptoQuant is de Bitcoin velocity een “maatstaf voor de snelheid waarmee BTC in de economie circuleert”. Met andere woorden, het laat zien of de primaire cryptocurrency over het algemeen wordt gebruikt als betaalmiddel of dat men het meer ziet als een waardeopslag.

Recentere gegevens van het bedrijf gaven aan dat de snelheid medio 2020 begon te stijgen en een nieuw tweejarig hoogtepunt bereikte. Desalniettemin is het nog ver verwijderd van de toppen tijdens de vorige bull-cycli in 2013 en 2017, wat suggereert dat er tijdens de huidige run nog meer ruimte is voor groei voor BTC.

Bron: CryptoQuant

Bovendien zei CryptoQuant dat elke cyclustop eerder een “aanzienlijke bearish divergentie” vertoonde op deze indicator. Het bedrijf merkte echter op dat er tijdens deze cyclus nog geen “is gevormd”.

ProBit

Zit er nog een 4x in?

Als we aannemen dat de gegevens van CryptoQuant inderdaad aantonen dat BTC zijn top nog niet heeft bereikt, is het de moeite waard om enkele haalbare prijsprognoses te onderzoeken die recentelijk door voorstanders zijn gemaakt of die zijn weergegeven door indicatoren om te bepalen waar die piek zou kunnen zijn.

Max Keizer, de presentator van Keizer Report, voorzag tegen het einde van het jaar een prijskaartje van $220.000. Daarnaast ziet het stock-to-flow-model van PlanB een Bitcoin koers van $288.000, en de Long-Term Holder MVRV-metriek toonde ook aan dat de koningsmunt inderdaad die niveaus zou kunnen bereiken als de geschiedenis zich zou herhalen.

De Reserve Risk-indicator van Bitcoin heeft ook een vergelijkbaar doel in zijn vizier. De maatstaf die wordt gebruikt om het vertrouwen van langetermijnhouders in verhouding tot de prijs van het actief te beoordelen, en deze staat nog steeds relatief laag ondanks de prijsstijging van BTC sinds oktober 2020.

CoinMetrics-gegevens laten zien dat de laatste keer dat het reserverisico op een niveau was als nu, de waarde van Bitcoin in de volgende paar maanden met ongeveer 4x is gestegen. Als dit opnieuw gebeurt, zal BTC ruim boven de $200.000 uit stijgen. Of dit echter ook echt gaat gebeuren, is nog maar de vraag. Het is wel duidelijk dat de voortekenen er goed uitzien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN