Je hebt maar 0,01 BTC nodig om miljonair te worden?

Veel analisten en marktwaarnemers dichten Bitcoin (BTC) natuurlijk een grote toekomst toe. Zo verwacht de bekende Nederlandse analist, PlanB, dit jaar nog een koers van $288.000, terwijl andere analisten wellicht iets voorzichter zijn. Hoe dan ook, zijn de meeste Bitcoin-supporters er van overtuigd dat de nummer één cryptocurrency op lange termijn een geweldige investering zal zijn. Maar hoeveel BTC heb je precies nodig om miljonair te worden? Dit legt een artikel van Cointelegraph haarfijn uit.

Volgens een rapport van Credit Suisse, genaamd “Global Wealth Report 2020“, zou je in theorie ‘slechts’ 0,01 BTC nodig moeten hebben om in de toekomst miljonair te worden (wat op het moment van schrijven je ongeveer $580 zou kosten). Deze conclusie kan getrokken worden als je kijkt naar de huidige wereldwijde vermogensverdeling en het beperkte aanbod van de munt.

51,9 miljoen mensen zijn miljonair

Het rapport gaf namelijk aan dat er momenteel 51,9 miljoen individuen zijn met een nettowaarde van meer dan $1 miljoen. De index houdt rekening met het nettovermogen van een persoon, samen met zijn financiële en vastgoedactiva, terwijl al zijn schulden en verplichtingen in mindering worden gebracht.

Volgens het rapport leidt de Verenigde Staten met een redelijk ruime marge van 20,2 miljoen, of 39% van het wereldtotaal. China kwam op de tweede plaats met 11% van het wereldwijde totaal en Japan en het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland maakten elk 5% uit.

Wat interessant is, is dat deze miljonairs, ondanks dat ze slechts 1% van de wereldbevolking vertegenwoordigen (exclusief kinderen), 43% van de rijkdom van de wereld bezitten. Het totale gezinsvermogen van deze vermogende individuen is gelijk aan $400 biljoen, waarvan 53% wordt vertegenwoordigd door financiële activa in plaats van investeringen in onroerend goed. Dit aantal varieert van land tot land: 64% in de VS, 44% in China en Duitsland en 22% in India.

Volgens de individuele vermogenssplitsing van Credit Suisse waren 175.700 mensen meer dan $50 miljoen waard. Hiervan waren 55.800 minstens $100 miljoen waard, en 4.410 hadden een vermogen van meer dan $500 miljoen.

98% van de Bitcoin’s zullen over 10 jaar gemined zijn

Oke maar nu terugkomend op Bitcoin. Als je deze gegevens van Credit Suisse nu combineert met het feit dat vanaf 1 maart het totale aanbod van Bitcoin uit 18,64 miljoen BTC zal bestaan, waardoor er ongeveer 2,37 miljoen overblijft om te ontginnen. En dat over tien jaar de voorraad 20,6 miljoen zal bedragen, of 98% van de 21 miljoen munten van de totale voorraad, exclusief de 1,9 miljoen munten die al meer dan een decennium niet zijn aangeraakt. Is er een maximale limiet van 19,2 miljoen BTC beschikbaar voor die 51,9 miljoen miljonairs ter wereld.

Hierdoor blijft er 0,37 BTC over per miljonair, inclusief de nog te ontginnen munten. Een meer conservatieve veronderstelling op basis van het momenteel beschikbare aanbod en het aftrekken van munten die gedurende vijf of meer jaren onbewogen zijn, resulteert in 14,57 miljoen BTC. Dit betekent dat er slechts 0,28 BTC per miljonair overblijft, wat conservatief is, aangezien het aantal rijke mensen de komende 5 tot 10 jaar waarschijnlijk zal toenemen.

Het gevecht voor 0,01 BTC

Naast de gecertificeerde miljonairs zijn er 590 miljoen mensen met een nettowaarde van meer dan $100.000. Deze mensen mogen niet worden genegeerd als potentiële houders, ook al is hun koopkracht minder. Ervan uitgaande dat het aandeel van 43,4% in de wereldwijde rijkdom hetzelfde blijft, vertegenwoordigen de wereldwijde miljonairs 6,32 miljoen munten van de conservatieve 14,57 miljoen voorraad die nog over is. Deze verhouding betekent dat er 0,12 BTC per persoon te verdelen is.

De resterende 590 miljoen individuen die momenteel $100.000 of meer waard zijn, zouden effectief nog eens 5,9 miljoen munten kunnen houden, wat resulteert in slechts 0,01 BTC per volwassene.

Kortom, het kopen van 0,01 BTC vandaag, ongeveer een investering van $580 tegen de huidige prijs, kan iemand een toppositie van 13% verzekeren. Dit komt overeen met vandaag miljonair zijn, althans in termen van het eigendomspercentage van het totale Bitcoin-aanbod.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!