Ethereum koers

Ethereum koersanalyse: positieve signalen op de hogere tijdframes

De Ethereum koers beweegt op moment van schrijven rond de $1.760 dollar. LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek Ethereum koers

We zien vandaag dat de Ethereum (ETH) koers boven alle EMA’s staat en deze netjes boven elkaar liggen. Na een kleine dip op de korte EMA’s lopen ze nu weer door. De RSI heeft een bounce gehad op de 65 en bevindt zich onder de 12EMA. We zitten nog in bullish control gebied, maar de 12EMA is nu wel een weerstand op de RSI.

Net als twee weken terug is er op de weekly chart nog geen signaal dat we een bear market krijgen. Het eerste punt waar we naar moeten kijken is de channel die zich gevormd heeft tussen de weekly $1.380 S/R level en de ATH. Een break in een van deze richtingen zal een duidelijke trend aangeven.

Ethereum koers
Bron: Tradingview

Daggrafiek Ethereum koers

Op de daily chart heeft de koers het 4-uur-orderblock gebroken, wat ook overeenkomt met de middenlijn van de channel (deze is nog niet bevestigd, omdat er geen twee touches zijn aan beide zijde, maar dit is wel iets om in de gaten te houden). Waarom ik dit doe, is omdat het wel de swing high en swing low zijn na een sterke opwaartse beweging.

Momenteel ondervind de koers support van het 4-uur-orderblock. De RSI heeft een mooie break gehad van de 50 lijn en de 12EMA, al is deze momenteel weer door de 12EMA heen gezakt. Momenteel heeft ETH dus support van het orderblock, de RSI 50 en loopt de 55EMA ook naar het orderblock voor extra confluence van de support.

Ethereum koers
Bron: Tradingview

4-uur-grafiek Ethereum koers

Op de onderstaande chart is te zien dat ETH het orderblock gebroken heeft. Na het breken van dit orderblock zien we dat ETH het lastig heeft. Er is op de RSI te zien dat zich een bear divergence heeft uitgespeeld met een move down. Hierdoor hebben de EMA8 en 21 elkaar gekruist en zien we straks wellicht ook een kruising van de 55EMA. De RSI gaat richting bear zone en bevindt zich onder de 12EMA die al meerdere malen gerejected is De koers heeft een equal low gemaakt en zit nu in een klein gebied om de prijs te vechten.

Het (orderblock) maakt momenteel een HH, HL en HH wat een trendreversal op de lage tijdframe zou kunnen zijn. Kanttekening is wel dat de koers zich nu bevindt in de golden pocket van de laatste down wave. Dit in combinatie met de weerstanden die nu boven de koers staan ziet het er nog niet positief uit voor het vervolg van de uptrend. Een bevestiging van een uptrend vervolg zie ik pas als het 4H orderblock gebroken wordt en daarop support vindt.

Bron: Tradingview

Conclusie:

Al met al, ben ik op de langere termijn bullish, vanwege de mooie koersverloop en de positieve signalen op de hogere tijdframes. Hiervoor moet de koers wel boven het 4H orderblock blijven en daar zijn support vinden.  Op de korte termijn ben ik iets minder positief en ik denk dat er nog een daling zal volgen tot zeker het 4H orderblock.

Ik verwacht niet dat we hier doorheen zullen zakken, mits BTC een sterke neerwaartse beweging maakt. Als dit wel gebeurd dan is de kans groot dat we naar de onderkant van de channel rond zullen $1.380 dalen. Bij een nette reversal / bounce op het 4H orderblock verwacht ik dat we weer naar de bovenkant van de channel gaan rond de $2.000

Als ik aan een trade setup moet denken zou ik voor een long positie eerst willen dat de koers support vind op het 4H orderblock. Een buy op de retest zou dan een mooie entry zijn. Voor een short positie zou ik een duidelijke rejection van dit S/R punt afwachten op de $1.380 of $1.250. Deze zit voorlopig niet in de maak dus zou er een 2e optie zijn om de break met een rejection daarna van het 4H orderblock naar beneden te traden tot de $1.380 regio.

Duimpje omhoog of omlaag

Mocht je dit nou een goede analyse vinden en mij willen supporten, dan zou ik het op prijs stellen als jullie via Publish0x mijn analyse een duimpje geven en eventueel een donatie doen: Publish0x.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN