Moederbedrijf van Grayscale koopt $250 miljoen aan Bitcoin via GBTC

Het moederbedrijf van Grayscale, Digital Currency Group (DCG), heeft $250 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd via Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC). Dit nieuws werd aangekondigd in een officieel persbericht op 10 maart.

Volgens het persbericht zal DCG contant geld gebruiken om de aankopen te financieren en zullen de aankopen gedaan worden op de open markt.

In het persbericht staat: 

“De daadwerkelijke timing, het bedrag en de waarde van aandelenaankopen zullen volledig afhangen van een aantal factoren, waaronder de beschikbare liquide middelen, de prijs en de heersende marktomstandigheden.”

Grayscale is van plan om een Bitcoin ETF te ontwikkelen

Het nieuws komt te midden van drukke omstandigheden voor GBTC. Het is namelijk zo dat nieuwe openstaande vacatures bij Grayscale suggereren dat het van plan zou kunnen zijn om een cryptocurrency exchange-traded fund (ETF) te ontwikkelen en te lanceren.

Het bedrijf is namelijk op zoek naar negen nieuwe medewerkers voor functies die zich richten op ETF-gerelateerde werkzaamheden. Een mogelijke reden achter de ontwikkelingen van deze ETF, kan de onduidelijkheid betreft de legaliteit en regelgeving rondom op Bitcoin gebaseerde investeringsfondsen zijn.

De populariteit van het Grayscale Investment Fund is in de afgelopen maanden flink in populariteit gegroeid. Het bedrijf heeft meer dan $40 miljard aan activa onder beheer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!