SEC Bitcoin ETF

Grayscale is van plan om een Bitcoin ETF te ontwikkelen

We weten allemaal dat Amerikaanse toezichthouders tot nu toe niet echt opgestaan hebben voor een Bitcoin ETF. Zo zijn er door de jaren heen al verschillende aanvragen afgewezen, waaronder die van VanEck, Wilshire-Phoenix en Bitwise en NYSE Arca. Nu is echter nieuws naar buiten gekomen dat de bekende cryptovermogensbeheerder Grayscale Investment ook een poging wil wagen om een Bitcoin ETF te lanceren.

Een Bitcoin ETF wordt algemeen beschouwd als een potentiële katalysator voor de massale acceptatie van de koningsmunt, aangezien hierdoor reguliere beleggers gemakkelijk blootstelling aan BTC kunnen verkrijgen door ze op de beurs te kopen, terwijl ze de ‘lastige’ procedures van eigendom en opslag omzeilen.

Grayscale zoekt ETF specialisten

Hier wil Grayscale dus precies op inspelen. Het is namelijk zo dat nieuwe openstaande vacatures bij Grayscale suggereren dat het van plan zou kunnen zijn om een cryptocurrency exchange-traded fund (ETF) te ontwikkelen en te lanceren. Het bedrijf is namelijk op zoek naar negen nieuwe medewerkers voor functies die zich richten op ETF-gerelateerde werkzaamheden.

Onder die functies zijn ETF Authorized Participant Relationship Manager, ETF Compliance Officer, ETF Creation & Redemption Specialist en ETF Finance Reporting Manager, die allemaal in Stamford (VS) zullen komen werken.

Het zal niet gemakkelijk zijn

Mocht Grayscale inderdaad die weg inslaan, dan zal het bedrijf hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met ernstige weerstand vanuit Amerikaanse toezichthouders. Het is echter niet de enige organisatie die onlangs besloten heeft om een Bitcoin ETF-aanvraag in te dienen bij de SEC.

In januari van dit jaar werd namelijk duidelijk dat de in Dallas gevestigde investeringsmaatschappij voor alternatieve activa, Valkyrie Digital Assets, besloten had om een aanvraag bij de Amerikaanse toezichthouder in te dienen. Het zal voor beide bedrijven echter niet gemakkelijk zijn om de SEC te overtuigen.

Canada daarentegen heeft onlangs twee van dergelijke producten goedgekeurd. ‘S werelds eerste Bitcoin ETF – de Purpose Bitcoin ETF – kende een positieve start door in een paar weken tijd meer dan $400 miljoen te verzamelen. Het geeft investeerders een directere manier om in Bitcoin te investeren, in vergelijking met andere closed-end fondsen, zoals de Bitcoin Trust van het eerder genoemde bedrijf Grayscale, en een minder directe manier dan het rechtstreeks bezitten van Bitcoin via een individuele portemonnee.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN