Bitcoin koers kan op korte termijn stijgen richting $80.000, aldus analist

Een welbekende cryptocurrency-analist, wiens geloofwaardigheid in de crypto-ruimte toenam na zijn voorspelling van de ineenstorting van Bitcoin (BTC) in maart 2020, heeft op Twitter aangegeven dat hij verwacht dat de Bitcoin koers de komende weken een dieptepunt zal bereiken, om vervolgens zijn weg naar boven te vervolgen en een nieuw recordhoogte zal bereiken.

In een nieuwe tweetstorm kijkt de analist, die in de branche bekend staat als CryptoCapo, naar een aantal technische indicatoren om te laten zien waarom hij gelooft dat de Bitcoin koers een bodem heeft neergezet.

De handelaar legt uit dat de sterke daling van de open interest (OI) van Bitcoin, die verwijst naar het aantal contracten dat door marktdeelnemers wordt gehouden, optimistisch is voor de leidende cryptocurrency:

“Hetzelfde als de andere keer (januari-daling), is de open interest (OI) met de prijs gedaald. Late longs rekt. Deze daling van de OI, voornamelijk als gevolg van de late liquidaties van de longs, heeft ertoe bijgedragen dat de financieringspercentages zijn aangepast. Ook zijn de shorts bekneld. Ze denken dat de prijs nog niet het dieptepunt heeft bereikt, dus shorten ze de bounce, waardoor de financiering meestal negatief (bullish) is.”

Capo benadrukt ook dat een verborgen divergentie in zowel de Ethereum- als de Bitcoin-grafieken, tussen de RSI en de prijs van de activa, kan aangeven dat het momentum naar de kant van de bulls beweegt:

Bron: CryptoCapo Twitter

“BTC en ETH RSI vormen opnieuw verborgen bullish divergenties op de hoge tijdsbestekken. Deze divergentie betekent dat de trend zich voortzet wanneer deze wordt bevestigd. Pivot (ongeldigverklaring) voor BTC: wekelijkse kaars sluiten onder $33.000. Bevestiging voor BTC: wekelijkse afsluiting boven $57.000.”

Bovendien merkt de crypto-analist op dat whales de BTC-dip kopen, wat suggereert dat de grootste cryptohouders een nieuwe basis bouwen voor de volgende stap omhoog:

“Instellingen/whales blijven zich op deze niveaus opstapelen. De uitstroom van Coinbase Pro stijgt als een gek.”

Nu Bitcoin zich opmaakt voor de volgende fase van de bull-cyclus, gelooft Capo dat de leidende crypto-asset vóór eind maart omhoog zal schieten naar een nieuw record van ongeveer $80.000:

Bron: CryptoCapo Twitter

“Nieuwe potentiële range voor BTC tussen $60.000 en $42.000. Target na consolidatie boven de range high: ongeveer $80.000.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!