Bitcoin koers kan nog steeds $1 miljoen of $1 bereiken

Hoewel veel analisten voorspellen dat de Bitcoin koers kan stijgen tot een miljoen dollar of dalen tot een dollar, denkt een populaire zakenman en investeerder in de Verenigde Staten dat de koningsmunt beide prijsdoelen nog kan bereiken. Zo zei de bekende internetanalist Henry Blodget het volgende in een recent interview met Joe Kernen van CNBC’s Squawk Box:

“Bitcoin zou naar $1 miljoen kunnen gaan … het zou ook naar $1 kunnen gaan. En in feite kan het ook nog beide doen.”

Bovendien is Blodget, die ook het hoofd was van het wereldwijde internetonderzoeksteam bij Merrill Lynch, niet overtuigd van de waardepropositie van het actief. Hij beweerde dat Bitcoin als een inflatoire afdekking en het verhaal rond zijn waarde als digitaal goud maar “verhalen” waren. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Maar de verhalen die we vertellen over waarom, in verhouding tot de waarde van goud of andere valuta, zijn belachelijk.”

Naar zijn mening kan Bitcoin (BTC) vrijwel overal worden verhandeld, omdat het geen enkele fundamentele ondersteuning heeft. Hij zei dat in tegenstelling tot traditionele aandelen, “die uiteindelijk meestal een relatie hebben met een fundamenteel bedrijf”, “Bitcoin dit niet doet, dus dat betekent dat het overal kan worden verhandeld.”

De ondernemer denkt dat CEO van de crypto-beurs Gemini, Tyler Winklevoss, uiteindelijk “helemaal gelijk” zou kunnen krijgen, in zijn voorspelling dat het actief zou kunnen oplopen tot een miljoen dollar. Blodget zei echter:

“Als mensen zouden besluiten dat Bitcoin de komende paar honderd jaar de plek is waar je je geld parkeert als je het uit het fiat-systeem haalt, dan oké, dan is dat mogelijk.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!