BuySellVouchers – verdien of spendeer je crypto op een online marktplaats

Weten jullie nog die tijden dat we zo tussen de Kerst- en eindejaarsfeesten met onze familie en vrienden samenkwamen? Samen gezellig eten, drinken en wat praten. In sommige families was het de gewoonte om elkaar cadeautjes te kopen en ze dan uit te wisselen. Als je geluk had, kreeg je van je zwager een superorigineel cadeau waar je oprecht blij mee was. Iets vaker gebeurde het echter dat je van een inspiratieloze oom één of andere waardebon of voucher kreeg.

Leuk maar het gebeurde dan wel eens dat die bonnen ongebruikt bleven of gewoonweg verloren werden. BuySellVouchers is een mogelijke oplossing hiervoor. En je kan er nog cryptocurrencies mee verdienen ook!

Enkele jonge Estse ondernemers kwamen al in 2015 op het briljante idee om BuySellVouchers op poten te zetten. Want wat als je een platform kan aanbieden waar verkoper en koper elkaar kunnen vinden en elkaar alsnog gelukkig kunnen maken met vouchers en bonnen, of met geld of crypto? Is het een succesrecept?

Hoe werkt het?

Registreren is eenvoudig en dat kan als koper of verkoper. Maak je nu een account aan als koper dan wil dat niet zeggen dat je later niet zelf iets kan te koop aanbieden als verkoper. Eens ingelogd kom je op de homepage waar je een overzicht krijgt van alle beschikbare producten. Elk product heeft een kleine afbeelding ter illustratie. Daarnaast wordt de vraagprijs, het aantal reeds verkochte stuks, de aanbieder en zijn rating (een score van 1 tot 5, of basic seller’s level tot master seller’s level).

Een icoon van een megafoon duidt aan of het product geadverteerd wordt (daarover later meer) en als laatste in de rij het percentage van de korting op de waarde van de eigenlijke voucher. Ja, want de aanbieders verkopen de vouchers doorgaans aan een lagere prijs, waardoor je dus altijd een beetje winst zal maken.

Het aanbod van vouchers is ruim maar er is toch vooral veel aanbod van vouchers voor VOIP diensten zoals Skype, waardebonnen voor Amazon, iTunes, Xbox, Netflix, Starbucks etc. Ben je een gamer dan is er voor jou ook zeker wat wils met vouchers voor de PS Gift Store, WoW of Xbox360. Zelfs voor de e-book lezers onder ons was er wat terug te vinden op de marktplaats. Maar eerlijk gezegd was ondergetekende niet helemaal overtuigd van het aanbod, maar dat is misschien wel iets persoonlijk.

Je account

Het meest interessante voor ons cryptoliefhebbers is natuurlijk dat je alles kan betalen met crypto en misschien nóg interessanter, betaald worden in crypto. Een win-win-situatie lijkt ons dat. Die ongebruikte bonnen of vouchers kwijt en wat meer crypto in je wallet! Zowel Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Tether worden aanvaard als betaalmiddel. Daarnaast is het ook mogelijk met euro’s of dollars te betalen dankzij verschillende payment gateways zoals AdvCash, Perfect Money en WMZ.

Veiligheid

In de backend van je profiel heb je een wallet die een overzicht geeft van de verschillende cryptocurrencies die je in die bepaalde wallet hebt, of van de payment providers die je kan gebruiken om je fiat geld te deponeren. Je kan er ook de veiligheid van je account aanscherpen dankzij two factor authentication (2FA) of door een bijkomende emailbevestiging.

Als je meer credibiliteit wil geven aan jouw profiel, dan kan je bij “Account preferences” een Know Your Customer (KYC) verificatie doorlopen. Die kennen we ondertussen al wel. Adresgegevens, telefoonnummer en last but not least, een foto van je paspoort en één van jezelf met datzelfde paspoort in je hand. Eens dat gebeurd, kan je ook ineens van je account een verkopersaccount maken.

Wat we wel wat gek vonden was dat je je telefoonnummer geeft en dat er dan ook echt iemand van het team jou zou opbellen om dat te verifiëren. Van “due diligence” gesproken! In de About Us pagina staat er te lezen dat het team niet kan garanderen dat de verkoper 100% te vertrouwen is, maar dat ze de voorbije 3 jaren wel hard gewerkt hebben om er voor te zorgen dat alle verkopen bonafide zijn. Is dat omdat ze in het verleden daar misschien problemen mee gekend hebben?

Wat ze op diezelfde pagina ook wel stellen is dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de aangeboden producten en of de veelal digitale goederen op tijd aangeleverd worden. Even voor de duidelijkheid, je kan dus wel degelijk aankopen doen zonder al je gegevens prijs te geven. Er wordt wel benadrukt dat je zonder verificatie een aantal voordelen misloopt.

Hoe spot je een betrouwbare verkoper?

Eén van die voordelen is dat je als gebruiker wordt beloond om positieve feedback te geven na een aankoop. En dat kan soms wel oplopen tot 40% bij bepaalde producten. Elke verkoper kan namelijk zelf een bonus toekennen aan de kopers van hun producten om hen van positieve feedback te voorzien.

Je kan op twee mogelijke manieren de credibiliteit van een verkoper inschatten. Enerzijds dankzij de rating en anderzijds dankzij het sellers level. Rating hangt af van de hoeveelheid verkopen die een verkoper al realiseerde én van het totaal van positieve en negatieve feedback die hij of zij kreeg. Negatieve feedback wordt daarbij 10 keer zo sterk gewaardeerd dan positieve feedback. Een betere rating en sellers level zal jouw aangeboden producten hoger in de resultaten brengen.

Wil je ze nog hoger in de resultaten krijgen, dan kan je ze ook adverteren. Dat is een betaalde feature waarvoor BuySellVouchers een eigen munt heeft in het leven geroepen, de TokenBS USD. Hiermee kan je er dus voor zorgen dat jouw producten boven de andere uitsteken. Hoeveel dat precies kost hebben we helaas niet kunnen achterhalen.

Als verkoper is het ook redelijk recht door zee om je producten aan te bieden. Je geeft de prijs in die je voor het product wil krijgen alsook welk percentage korting de koper zal krijgen op de originele prijs. Je kiest ook welke betaalmiddelen je wilt aanvaarden en of je een bonus wil uitkeren voor positieve feedback. Vervolgens kan je een foto van je product uploaden en een beschrijving neerpennen.

Conclusie

BuySellVouchers is een platform gebouwd rond een topidee. Dat je nu ook crypto kan verdienen door ongebruikte vouchers of bonnen te verkopen, is voor sommige mensen misschien wel een godsgeschenk. Aan de andere kant van de verkoop zijn er misschien ook wel mogelijkheden om koopjes te doen. Maar het platform valt of staat natuurlijk met het aanbod op de marktplaats.

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!