Bitcoin koers

Energiebedrijf in Portugal gaat Bitcoin accepteren

Luzboa, een klein energiehandelsbedrijf in Portugal, gaat binnenkort Bitcoin (BTC) accepteren als betaling voor elektriciteit. Dit maakte de president van het bedrijf, Pedro Morais Leitão, woensdag bekend aan de Portugese publicatie Expresso, waarin hij verklaarde dat de nieuwe betalingsoptie deze maand beschikbaar zou moeten zijn.

De directeur ging verder met stellen dat Luzboa de komende dagen een Bitcoin-portemonnee zal creëren, waarmee inwoners voor elektriciteit kunnen betalen via een nieuw betalingssysteem dat bekend staat als ‘Bit Spot’. Hij gaf tevens aan dat het bedrijf niet van plan is om de Bitcoins vast te houden, maar ze zullen de ontvangen BTC direct omzetten in euro’s om het bedrijf te beschermen tegen prijsdalingen.

“We zijn ons bewust van de volatiliteit van de valuta’s, maar we zijn bereid om wat risico te nemen”, zei de directeur. Leitão legde uit dat het belangrijkste idee van het initiatief is om “een nichemarkt te veroveren” in plaats van dat zijn bestaande klanten overgaan op Bitcoin-betalingen. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Er is een nieuwe generatie met interesse in cryptocurrencies. We willen de mogelijkheid bieden om deze nieuwe betaalmiddelen te gebruiken.”

Portugal is de afgelopen jaren langzaamaan in opkomst als een cryptovriendelijk land, ondanks het feit dat het bewustzijn van de sector onder lokale toezichthouders de afgelopen jaren relatief laag is gebleven. Het Europese land staat er met name om bekend dat het geen belastingen heft op de consumentenhandel in cryptocurrency, nadat de Portugese minister van Financiën eind 2017 aankondigde dat dit niet belastbaar was. Dit maakt het erg aantrekkelijk voor consumenten om in BTC en andere cryptocurrencies te handelen en om ze vast te houden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN