Coinbase opent wachtlijst voor Ethereum-staking

De bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft vandaag een wachtlijst geopend voor Ethereum 2.0-staking-beloningen, na de eerste aankondiging van ondersteuning die afgelopen november gepubliceerd werd.

Coinbase zei vandaag dat haar klanten tot 7,5% per jaar beloningen kunnen verdienen voor het vasthouden van Ether (ETH). De beloningen omvatten een commissie van 25%, wat betekent dat het nettorendement voor klanten wat lager uit zullen vallen.

Naast het inzetten van beloningen op ETH, zal Coinbase ook “in de komende maanden” het verhandelen en verzenden voor elke ingezette ETH toestaan. Dit zou een essentieel kenmerk zijn, aangezien de uitgezette ETH vergrendeld blijft en niet kan worden ingetrokken totdat fase 1.5 van Ethereum 2.0 live gaat, ergens in 2022.

Technisch gezien heb je 32 ETH nodig om een ​​validator te worden op het Ethereum-netwerk, maar beurzen zitten op stapels digitale valuta die ze kunnen bundelen en inzetten om beloningen te verdienen. Door te staken op Coinbase, snijd je effectief de feitelijke stap van het staken over en laat je Coinbase de verantwoordelijkheid en risico’s van het valideren op zich nemen.

Tot nu toe is meer dan 3 miljoen ETH, ter waarde van meer dan $5,2 miljard tegen huidige prijzen, gestort in het Eth2-staking-contract. Dit kan echter, met initiatieven zoals die van Coinbase, nog een stuk meer worden. Dit zal er op zijn beurt weer voor zorgen dat er minder ETH op de open markt beschikbaar is, wat weer goed is voor de koers van de munt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!