Bitcoin nieuws

Benelux Crypto: Bitcoin koers op weg naar $53.000

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we weer de enige echte Bitcoin op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers

Wie onze kanalen volgt heeft ongetwijfeld gezien dat we sinds begin februari een mogelijke scenario met behulp van de Eliot Waves in de gaten houden. Deze is bijna identiek aan het uitspelen. Wel hebben we de 4e wave iets moeten bijstellen. We bevinden ons nu in de laatste wave (5) en indien deze uitspeelt is de verwachting dat we de $53.000 zullen aantikken. Eerst zullen we uiteraard nog de psychologische resistance van $50.000 tegenkomen.

Wanneer we verder op de chart kijken zien we dat we sinds een week mooie higher-highs in combinatie met higher-lows aan het maken zijn, dit is uiteraard een bullish teken. Ook zien we dat op de RSI een zeer nette trend gaande is, die al sinds januari loopt en gisteren zijn we weer gebounced van die trendline.

Verder hebben we meerdere keren een lichte bearish divergence gevormd, maar in zo een sterke uptrend vinden we dat vooralsnog niet overtuigend genoeg. Bovendien bevindt de Mac-D zich nog in de bearish zone, maar op dit moment vormen we een bullish cross. Ook de W-patroon die we hebben gevormd is bullish.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin

Wanneer we uitzoomen naar de daily valt direct op dat we al een tijdje tegen de bovenste bollinger band aanleunen en dat we langzaam terug bouncen. Vaak is dat dan richting de middelste band, je ziet overigens dat de middelste band meerdere malen als support heeft gediend. Daarnaast zien we dat er een overduidelijke supportlevels zijn rond de $40.800 en de $30.500 zones.  Wat verder opvalt is dat we op de RSI wel een sterke bearish divergence hebben gevormd en dat deze eventueel kan uitspelen. De Mac-D bevindt zich in de bullish zone, maar begint wel wat kracht te verliezen.

Conclusie

Als we de daily en de 4hr naast elkaar leggen kunnen we concluderen (obviously) dat we nog steeds in een mooie uptrend zitten. Wel is de kans groot dat we binnenkort een correctie zullen maken, of dit gebeurd nadat we de $50.000 aan hebben getikt of de $53.000 is voor nu nog de vraag. De supports die we nu in de gaten houden is de fib 1.618 ( short-term) en als we daaronder vallen is het gemarkeerd deel op de 4hr chart essentieel. Mochten we daaronder vallen is de $40.800 niet uitgesloten. We zullen de situatie her-evalueren zodra we een 4hr close boven de $50.000 maken.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Bekijk dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN