Ripple gaat betalingsverkeer tussen India en VAE vergemakkelijken

LuLu International Exchange, een financiële dienstverlener en marktleider op het gebied van deviezen in de VAE, is een strategische partnership aangegaan met Federal Bank Exchange, een deviezenbank in India en met RippleNet Cloud.

LuLu Exchange identificeerde de noodzaak om grensoverschrijdende transacties tussen India en de VAE te verbeteren. Omdat RippleNet Cloud een betalingsdienstaanbieder is die wordt aangedreven door blockchain-technologie, biedt het het perfecte platform om de kloof tussen de twee beurzen te overbruggen.

Volgens berichten in de media heeft LuLu 76 vestigingen in de VAE. In een gesprek met de media verklaarde Adeeb Ahamad, Managing Director van LuLu Financial Group, dat Lulu en Ripple verschillende keren hun krachten hadden gebundeld als strategische partners. En dit nieuwe samenwerkingsverband met de Federale Bank zal helpen bij het innoveren van nieuwe wegen op het gebied van betalingsdiensten in India.

Nilufer Mullanfiroze, Senior VP en Country Head bij Deposits, Cards, and Unsecured Lending bij Federal Bank Exchange, verklaarde dat deze samenwerking gecreëerd was om snelle innovatieve technologie in de betalingsuitwisselingsmarkt te introduceren. Hij zei:

“De grondgedachte achter deze deal is de introductie van concurrerende prijzen, de nieuwste technologie, een razendsnelle interface, gebruiksvriendelijke navigatie en een robuuste betalingsgateway naar de Indiase markt.”

RippleNet zal oplossingen bieden die robuuste beveiliging en vertrouwelijkheid bieden door middel van zijn innovatieve technologie die is ontworpen om te voldoen aan de dynamische behoeften van de financiële markt. De SOC-2-gecertificeerde oplossingen van het bedrijf zorgen ervoor dat aan de internationale normen voor veiligheid en beveiliging wordt voldaan.

Navin Gupta, MD bij Zuid-Azië en MENA bij Ripple, merkte op dat het streeft naar een overzichtelijke, redelijk geprijsde en beveiligde betalingsuitwisseling op de Indiase markt en een vlotte overdracht van geld binnen de twee grenzen aanmoedigt. Hij wees er ook op dat COVID niet zoveel invloed gehad heeft op de zaken op het gebied van betalingsuitwisseling: mensen blijven geld wisselen met behulp van betaaldiensten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!