Bitcoin koers

CryptoMichaël: Wat is de volgende stap van Bitcoin?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

De cryptomarkt is los, dat is inmiddels wel duidelijk. De Bitcoin koers nam een vlucht naar $42,000 en consolideert nog steeds netjes boven $30,000. Dit is meer dan 50% hoger dan de all-time high in 2017 en daarmee zit de markt in een nieuwe bull cycle. Maar, wat gaat er vanaf hier gebeuren? Zijn er weer nieuwe all-time highs op komst of moeten we naar niveaus onder ons kijken? Laten we het in de charts bekijken!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers
Bron: TradingView

De weekgrafiek laat zien dat Bitcoin zich netjes boven de 21-Wekelijkse Moving Average (MA) houdt. Deze moving average was ook steun gedurende de vorige bull cycle in 2017 en kan daarmee als zeer belangrijke indicator aangemerkt worden.

Echter, deze bevindt zich ver onder het huidige koersniveau, waardoor verdere consolidatie en een kalme markt niet geheel onbegrijpelijk zijn. De koers van Bitcoin liet een extreme groei zien, waardoor het meer dan normaal is om even te kalmeren en kracht te vinden, alvorens de markt weer doorgaat met stijgen.

Het is niet aannemelijk dat een correctie zo ver gaat als de vorige all-time high. Dit niveau is een van de meest bekeken niveaus en iedereen zou daar willen kopen. Mocht Bitcoin het $30,000 niveau verliezen, dan is het eerstvolgende belangrijke niveau rond de $24,000-26,000 te vinden. Dit komt, tegen die tijd, overeen met de 21-Wekelijkse MA. Deze zal daar naar alle waarschijnlijkheid rondhangen.

Totale marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie van crypto laat een duidelijke stijging zien en ook hier is een nieuwe all-time high neergezet.

Echter, in tegenstelling tot de koers van Bitcoin, kan het bij de totale marktkapitalisatie van crypto wel dat de vorige all-time high getest wordt, alvorens de markt verder door gaat met stijgen.

Dit heeft te maken met de sterkte van altcoins in de afgelopen weken, welke steeds meer marktaandeel veroveren van de markt en daardoor de totale marktkapitalisatie van crypto omhoog trekken. Niveaus om in de gaten te houden zijn het $730 miljard niveau, maar ook het $600 miljard gebied. Mochten deze houden, dan kan de totale marktkapitalisatie makkelijk stijgen richting $1.500 miljard.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Op de korte termijn is het $35,000 gebied een belangrijk niveau om te behouden voor steun. Als dat lukt, dan kan de koers van Bitcoin kracht doorzetten richting het volgende weerstandsniveau rond de $40,500. Dan worden ook all-time highs weer aannemelijk.

Echter, wanneer het $35,000 gebied geen steun kan houden, dan is het al gauw kijken naar het $30,000 niveau. Gegeven dat dat niveau vrij veel tests voor steun al heeft gehad, lijkt het aannemelijk om verdere neergang te vinden naar het $24,000-26,000 niveau.

Conclusie

Spannende tijden, maar een correctie over de gehele markt zou de markt alleen maar goed doen. Zeker nu altcoins een bijna verticale stijging laten zien.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN