Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers op cruciaal punt in de markt $40.000 of $26.500?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Sinds de top op $42.000 heeft de Bitcoin koers een daling ingezet van maar liefst 31%. Dit lijkt vrij fors en op zich is het dat ook wel. Maar het is belangrijk om het totaalbeeld niet uit het oog te verliezen. Sinds de $10.000 zijn we in een aantal maanden vrijwel in 1 beweging (met tussentijds korte consolidaties) naar die $42.000 gegaan. En als de koers dan tijdelijk omkeert kan dat voor redelijk forse prijsactie zorgen. Betekent dit dan ook dat we dé top hebben gezien? Wij denken van niet. Vandaag gaan we een frisse blik werpen op de Bitcoin koers!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Op de weekgrafiek zijn we nog altijd ontzettend bullish. Het is belangrijk om te realiseren dat koersen in golfbewegingen bewegen en dus niet in één kaarsrechte lijn omhoog. Correcties horen erbij, ook in een bullmarkt. Vooralsnog lijkt het -2.618 fibonacci extensielevel zijn werk te doen als resistance. Mochten we een diepere correctie gaan zien is het enige interessante gebied, vanaf de weekgrafiek gezien, de $20.000.

Dat is dus nog een fors stuk omlaag en dus is het de vraag of de Bitcoin koers dat überhaupt nog gaat zien. Mochten we van hieruit de trend weer voort gaan zetten omhoog, kun je de extensielevels aanhouden als targets. Ze staan weergegeven op de chart.

Bitcoin
Bron: Tradingview

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is goed te zien dat de Bitcoin koers lokaal omlaag aan het trenden is. We zien lower highs en lower lows en dat impliceert verkoopdruk van boven. Mochten we een diepere correctie gaan zien zijn de $26.500 en $23.800 de interessante prijsgebieden om naar longs te kijken. Daaronder ligt uiteraard nog de $20.000. Het is echter de vraag of we een dusdanig diepe correctie gaan zien. Mochten we daar komen is dat dé perfecte plek om spot Bitcoin bij te kopen.

Bron: Tradingview

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek is nog beter te zien hoe we lokaal lower highs en lower lows aan het maken zijn. Dit betekent dat we lokaal met een bearish marktstructuur te maken hebben. Om een kanteling in marktconstructie van bearish naar bullish te zien moet de Bitcoin koers voorbij de $34.470. Als we daar een close boven krijgen op de 4-uur-grafiek is dat een sterk signaal dat we mogelijk nog een stuk hoger gaan bewegen.

Mocht dat gebeuren zijn $37.400, $39.800 en mogelijk zelfs $40.000 en hoger realistische prijsgebieden waar we heen kunnen gaan bewegen. Zo lang we niet boven de $34.470 weten te sluiten kijken wij persoonlijk een stukje lager. En dan zouden we richting de prijsgebieden kunnen gaan die bij de daggrafiek zijn beschreven.

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

Conclusie

Kortom, op macrogebied nog altijd zeer bullish. Momenteel hebben we een stevige correctie gezien. We zitten nu op best wel een belangrijk punt, waarbij we een stuk lager kunnen gaan als we $34.470 niet weten te breken en een stuk hoger kunnen gaan als we dat wel doen. Dus zorg dat je vooral die high in de gaten gaat houden de komende dagen!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN