TradePremium: Ethereum koers maakt zich klaar voor een stijging

Allereerst willen we TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Ethereum koers lijkt de laatste periode zeker beter te presteren dan de Bitcoin koers, en voorlopig lijkt daar nog geen stoppen aan. De eerste stevige weerstand van $1380 is al gebroken en ook de all-time high op de weekly hebben we ondertussen voor de 2de maal getest. Na de afwijziging van 2 weken geleden werd ook daar een nieuwe steunzone gevormd van waaruit de eerste resistances zijn gebroken. Dus het lijkt maar zaak van geduld hebben, en eventueel enkele oplaad-sessie, vooraleer we verder trekken. Waar komen we echter op uit? Laten we het hieronder bekijken!

Ethereum koers weekgrafiek

Ethereum koers
Bron: TradingView

Welke levels willen we op de weekly zeker houden om ons oog op de breakout te willen houden? Een steun zone word verwacht tussen $1255 en $1045 al is een candle close onder $1125 eventueel toch een teken dat het allemaal wat langer kan gaan duren. Volume op de uptrend neemt heel lichtjes af maar dat lijkt me logisch gezien de prijsactie en waar we ons bevinden.

Ethereum koers daggrafiek

Ethereum koers
Bron: TradingView

Ook op daily nog steeds higher low’s en higher high’s dus ook hier lijken de signalen aan te geven dat de doorbraak er eventueel snel aan kan komen. Ook hier zitten we aan de 2de test en lijken voorlopig niet zo diep terug te zakken als bij de eerste test, wat een goed teken is. Ook hier voorlopig geen target voor de bovenkant, laat maar lopen!

De belangrijkste support zone hier is $1090 tot $1000. Zakken we lager dan dat is ook hier een teken dat de break-out even uitgesteld zal worden, dus voorlopig ligt de focus op deze twee support zone’s op weekly en daily.

Zakken we lager dan dat zullen we opnieuw moeten evalueren! Al lijkt de signalen daar voorlopig niet op te wijzen, een eerder gevormde interim resistance zone werd namelijk ook meteen doorbroken, wat ook weer een goed signaal is om erbij te nemen.

Conclusie

De conclusie lijkt me al duidelijk, ik ben bullish op Ethereum. Mischien zelfs wel een stevig pak meer dan op Bitcoin op dit gegeven moment. Er wordt langs vele kanten aangekondigd dat altcoin seizoen begonnen is dus dit geldt dan ook voor Ethereum. Laten we kijken hoe zich dit uitspeelt!

Volg ook zeker onze wekelijkse Bitcoin update op woensdag op Tradepremium.be om hierover op de hoogte te blijven.

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!