Binance Chain

Binance ontgrendelt $752 miljoen aan ‘vergeten’ BNB

De grootste cryptocurrency-beurs Binance heeft een enorme hoeveelheid Binance Coin (BNB) ontgrendeld voor zijn personeel, zes maanden later dan gepland omdat de beurs deze mijlpaal “vergeten” was, volgens Binance CEO Changpeng Zhao.

Toen Binance in 2017 zijn ICO hield, wees het een bepaald bedrag van de munt toe aan zijn eigen personeel. Deze munten zouden periodiek worden vrijgegeven en uitgedeeld. En toch miste de beurs deze vrij grote mijlpaal.

De CEO van de beurs tweette het volgende:

“Ook 16 miljoen BNB ontgrendeld. Deze waren verondersteld (sic) te worden ontgrendeld in juli 2020, we zijn het gewoon vergeten. Ze worden verplaatst naar het adres van de teamtokens, hetzelfde als voorheen.”

De ‘vergeten’ 16 miljoen BNB is ongeveer $752 miljoen waard, volgens de huidige prijs van $47. Zhao verduidelijkte later echter dat de beurs de toewijzing slechts voor een korte tijd vergat, maar ervoor koos om deze uit te stellen:

“We wisten er eigenlijk altijd al van. We vergaten het te doen in juli toen we de tokenburn aan het doen waren. Het werd de volgende dag ter sprake gebracht. Ik zei net dat we het volgend jaar zullen doen. Het ontgrendelen helpt vooral de CMC ranking van BNB, aangezien ze alleen het circulerend aanbod tellen.”

Het hele ecosysteem van Binance is gebouwd rond BNB. De beurs biedt een korting op handelskosten aan degenen die de munt gebruiken om hun handelskosten te betalen. Het kan tevens worden gebruikt om deel te nemen aan tokenverkopen op Binance Launchpad en het wordt gebruikt om de gedecentraliseerde beurs van Binance van kracht te voorzien.

De munt wordt daarnaast ook gebruikt om zijn werknemers te belonen. Niet alleen werden bepaalde bedragen toegewezen door de beurs in zijn ICO, maar veel werknemers kiezen ervoor om hun salaris in BNB te ontvangen. Dit creëert een potentiële prikkel voor de werknemers om de beurs te laten groeien, aangezien hun salaris in fiat-waarde hierdoor ook stijgt.

Zhao bevestigde echter ook dat het Binance-team nog geen één BNB verkocht heeft van de ICO-toewijzing:

“Mocht je het je afvragen: het Binance-team heeft nog nooit een enkele BNB van de teamtoewijzing verkocht. Er waren ontgrendel-procedures en ze zijn overgedragen naar openbaar zichtbare adressen, maar ze zijn nooit verder gegaan dan dat, tenzij ze werden verbrandt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN