bitcoin whale

Bitcoin-whales kopen de BTC die jij verkoopt

De laatste gegevens van Glassnode op 11 januari onthullen dat de Bitcoin-whales, mensen en/of instellingen met meer dan 1.000 BTC, het meest profiteren van de daling van de Bitcoin koers, aangezien zij dit als een kans zien om meer BTC te kopen voor een lagere prijs.

Daarnaast is te zien dat het aantal Bitcoin-whales ook aan het groeien is. Zo suggereren de cijfers – samengesteld door Elias Simos, protocolspecialist bij blockchain-infrastructuurprovider Bison Trails – dat de rijken profiteren van de verkoop van Bitcoin door kleinere investeerders in december en januari. Hij zei het volgende:

“Adressen met meer dan 1.000 BTC blijven groeien ten koste van alle andere, zelfs nu deze meest recente recessie begint. Terwijl jij aan het verkopen was, slokten whales je Bitcoin op …”

Bitcoin-whales
Bron: Glassnode

Het komt er dus op neer dat zwakke handen verkopen aan sterke – en hoe rijker de entiteit, hoe sterker de handen. Alistair Milne, oprichter van Altana Digital Currency Fund, waarschuwde zijn volgers, terwijl hij reageerde op Simons beweringen:

“Maak geen deel uit van de BTC-overdracht aan miljardairs, bedrijven en hedgefondsen … in ieder geval nog niet.”

Denk goed na waarom je in BTC gelooft

Wij van CryptoBenelux merken ook dat de interesse in Bitcoin de afgelopen tijd flink gegroeid is. We zien elke dag steeds meer mensen de markt betreden die geen interesse hadden in BTC op $3.500 in maart, maar op $30.000 of $40.000 wel interesse hebben om de koningsmunt te kopen. Deze mensen zijn vaak ook degene die het snelst uit de markt verdwijnen, aangezien ze nog weinig ervaring hebben met de volatiliteit hebben en bang worden wanneer de munt met 20% of meer daalt. Deze mensen worden gezien als zwakke handen.

Het is echter zo dat de fundamentals van Bitcoin niet veranderd zijn en dat de munt nog steeds opgekocht wordt door de grote jongens. Wanneer jij je BTC dus verkoopt voor deze lage prijs, omdat je het maken van verlies niet aankan, zal dan ook met alle waarschijnlijkheid opgekocht worden door instellingen en/of personen met sterke handen.

Daarom adviseren wij je om goed na te denken over waarom je precies in Bitcoin gelooft. Als je dit niet precies weet, dan raden we je aan om jezelf in te lezen, of om je BTC te verkopen en niet meer terug te kijken. Het is namelijk zo dat je inderdaad veel winst kan maken met cryptocurrencies, echter staat er tegenover dat je ook veel verlies kan maken. Als je het puur voor de winst doet, dan wordt het heel lastig om de periodes van dalingen te ‘overleven’. Het is niet makkelijk om je investering te zien dalen, maar als je echt in de technologie en beweging gelooft, dan geloof je ook dat het altijd weer omhoog zal gaan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN