Benelux Crypto: Bitcoin koers breekt $30.000, maar wat nu?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers heeft weer een nieuwe all-time high bereikt. De koningsmunt wist vandaag de $30.000-grens te doorbreken en staat momenteel zelfs op een koers van $31.300 (€25.800), wat een stijging is van ruim 6% in de afgelopen 24-uur.

Als we kijken naar de afgelopen weken lijkt Bitcoin niet te stoppen. De institutionele interesse in de munt blijft stijgen en dit zorgt er weer voor dat de Bitcoin koers nieuwe hoogtepunten blijft bereiken. We gaan vandaag echter weer kijken naar wat de grafieken ons vertellen over de toekomst van de nummer één cryptocurrency. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 1hr/4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

1-uur-grafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Wie onze analyses bijhoudt heeft ongetwijfeld gelezen dat we de parallel channel al sinds een tijdje in de gaten houden. Gisteren constateerden we dat er ook een rising wedge is gevormd, waar we uiteraard onder gevallen zijn maar hebben vannacht weer een bounce gemaakt van de bovenste lijn van de parallel channel!

Wat we nu zien is een break-out met aanzienlijk toegenomen volume boven de fib 3.618 level en het lijkt erop dat er over een paar uur een 4hr close erboven gaat plaatsvinden. De indicators zijn wel overbought op dit moment maar op de 1hr gebeurt dit al vrij snel bij zo een pump!

Conclusie

De 4hr chart bevestigt eigenlijk de bevindingen van de 1hr. Voor de short-term wachten we nu eigenlijk af op een 4hr close boven de fib 3.618 en dan zullen we de situatie her-evalueren, in ieder geval is de eerstvolgende resistance dan de $33.000 zone. We zijn absoluut nog steeds wel bullish zolang de parallel-channel en daaronder de fib 2.618 het houden!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!