Stortingen op Ethereum 2.0 bereikt $1 miljard

Het totaalbedrag aan Ether (ETH) dat wordt gestaked op Ethereum 2.0 heeft een nieuwe mijlpaal van $1 miljard bereikt. Op het moment van schrijven is in totaal 1,544 miljoen ETH verzonden naar het contract. Dit bedrag wordt geschat op $1,004 miljard op basis van de huidige Ethereum koers van $650.

Ethereum-stortingen bereikt plateau

Beleggers zijn doorgegaan met het verzenden van Ethereum naar het depositocontract, ondanks het bereiken van de minimumdrempel van 524.288 ETH op 24 november. Het is echter zo dat het aantal stortingen nu een plateaufase in kan gaan (roze grafiek), zoals wordt aangetoond in de volgende grafiek met dank aan CryptoQuant.com.

Stortingen Ethereum 2.0
Bron: CryptoQuant

Ethereum koers nadert $700

Nu de totale waarde die op ETH2.0 is vergrendeld de mijlpaal van $1 miljard bereikt heeft, is het wachten totdat de Ethereum koers voorbij de $700 stoomt. Ethereum heeft gisteren een tweejaarlijkse piekwaarde van $676 vastgesteld, terwijl Bitcoin zijn hoogste punt ooit rond $23.800 neer wist te zetten.

Met het weekend slechts een paar uur verwijderd, zou de Ethereum koers heel goed op weg kunnen zijn om $700 te testen, aangezien detailhandelaren het roer overnemen op de cryptomarkten. Van institutionele beleggers is algemeen bekend dat ze pauzeren voor het weekend, hoewel de 24/7 beschikbaarheid van de cryptomarkt ervoor zou kunnen zorgen dat sommigen na ‘sluitingstijd’ blijven hangen.

Daarom zou het weekend een nieuw record voor Bitcoin kunnen opleveren dat uiteindelijk een duwtje in de rug van Ethereum kan geven dat het boven de $700 uit zou kunnen duwen. Een Bitcoin-correctie mag echter ook niet uitgesloten worden en moet altijd worden overwogen bij het analyseren van Ethereum.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!