Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers bereikt $23.800, is $30.000 in zicht?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken. Terwijl mensen nog snel naar de Action rennen (mag ie nou wel of niet openblijven?) om de laatste kerstinkopen te doen zit ik hier achter mijn scherm een nieuwe Bitcoin koersupdate te schrijven. Tevreden kijk ik naar mijn tweede scherm hoe de Bitcoin koers rustig doordendert. Ja, er zijn vervelendere momenten geweest om een Bitcoin investeerder te zijn.

Hoewel menig persoon ons investeerders de afgelopen jaren voor gek heeft verklaard zijn we er dan toch. Een nieuwe all time high is bereikt en op het moment van schrijven heeft de Bitcoin koers een stabiele $23.800 op het scorebord gezet. Blijft het daar bij? Ik ben ervan overtuigd van niet. Toch is het belangrijk om niet teveel te dromen, maar vooral ook naar de realiteit te blijven kijken. We gaan daarom vandaag weer een frisse blik werpen op de asset die ons al zo lang een warm hart toedraagt.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Een dikke groene pegel. Dat is wat we nu zien op de weekgrafiek. 26 hele procenten lang, vers van de pers. Zoals we in onze vorige Bitcoin koersupdate al hadden aangegeven, was de kans groot dat we een uitbraak naar boven zouden kunnen krijgen. Ik denk dat wel aardig geconcludeerd kan worden dat dat gebeurd is. Het eerste fibonacci extensielevel is bereikt rond $22.000.

Het volgende fibonacci extensielevel ligt op $25.633. De kans is aanwezig dat we een pullback gaan zien richting $19.900 om de vorige consolidatieperiode terug te testen. Al met al ziet het er gewoon ijzersterk uit.

Bron: Tradingview

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is goed te zien hoe sterk de trend van de Bitcoin koers nog altijd omhoog is. Mochten we een pullback gaan zien zouden we een beweging kunnen verwachten richting $19.900. De kans is groot dat we vanaf daar een bounce kunnen verwachten. Mocht dat niet gebeuren en vallen we terug in de range is de kans groot dat we een diepere retracement gaan krijgen. De kans is dan groot dat we de $16.189 (range low) en wellicht zelfs lager gaan opzoeken als er even wat paniek in de markt ontstaat.

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek is te zien hoe de Bitcoin koers een tijd lang heeft geconsolideerd, voordat het de uptrend heeft vervolgd. Dit soort consolidaties zijn zeer bevorderlijk voor een sterke prijsconstructie, want als de prijs op een later moment deze consolidatiefase weer opzoekt, zal het dienen als support. Zo lang we deze consolidatiefase dus niet verliezen heeft het ook weinig zin om veel lager te kijken naar $14k, $12k en lager. Houd er dus rekening mee dat er een kans is dat we die prijslevels nooit meer gaan zien. Sluit het overigens ook niet uit!

Zorg dat je het van level tot level bekijkt. Op dit moment zien we iets van wickvorming aan de bovenkant. Dat kan duiden op wat uitputting van de trend en dat we een terugtest gaan doen (van de vorige consolidatieperiode). Mocht dat niet gebeuren, zie de fibonacci extensielevels op de chart van de weekgrafiek voor de volgende prijsdoelen.

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers is nog altijd extreem bullish. Geen enkele reden om niet bullish te zijn. De Bitcoin koers is al fors gestegen, dus verlies vooral de altcoins niet uit het oog. Daar valt de komende maanden het meeste rendement te behalen. Succes!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN