American Express

American Express investeert in institutioneel handelsplatform FalconX

Eén van de grootste financiële bedrijven in de VS, American Express, is tot de cryptocurrency markt toegetreden. Het nieuws is zojuist naar buiten gekomen dat American Express een nieuwe investering heeft gedaan in institutioneel crypto-handelsplatform FalconX.

De grootte van de investering is momenteel nog onbekend. Volgens het officiële persbericht van FalconX zal de nieuwe samenwerking met American Express ervoor zorgen om een mogelijkheid te onderzoeken om diensten aan te bieden met betrekking tot cryptocurrencies. FalconX biedt institutionele klanten de mogelijkheid om toegang te krijgen tot cryptocurrencies.

Raghu Yarlagadda, CEO en mede-oprichter van FalconX, zei het volgende over de nieuwe investering:

“We zien een groeiende belangstelling van traditionele vermogensbeheerders die cryptocurrencies toevoegen als een inflatoire afdekking, gekatalyseerd door recent macro-economisch beleid. Het is een groot genoegen om American Express Ventures te verwelkomen terwijl we blijven investeren in het uitbreiden van het productaanbod van FalconX.”

Eerder dit jaar haalde het bedrijf bij verschillende bedrijven circa $17 miljoen op om zijn crypto-handelsdiensten uit te breiden.

American Express is een Amerikaanse financiële dienstverlener en één van de bekendste merken ter wereld. Het bedrijf is in 1850 opgericht, waarvan het hoofdkantoor in New York is gevestigd. De huidige marktkapitalisatie van American Express is ongeveer $95 miljard. Het bedrijf heeft naar de mogelijkheden gekeken om aan de groeiende vraag van cryptocurrencies te voldoen. Deze recente investering zorgt voor een nieuwe stap in de richting van de acceptatie van de evoluerende markt van cryptocurrencies.

In een reactie op de investering zei Harshul Sanghi, Global Head van American Express Ventures:

“FalconX helpt om eenvoud te brengen in de steeds complexere digitale asset-ruimte door middel van een platform dat ontdekking en prijsstelling allemaal op één plek biedt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN