TradePremium: gaat de Ethereum koers een doorbraak forceren?

Allereerst willen we TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De breakout lijkt even in wacht te staan. Wel werd de afwijziging van afgelopen week mooi opgekocht, maar wat kunnen we verwachten van de Ethereum koers? Laten we het hieronder in de charts bekijken!

Ethereum koers weekgrafiek

Ethereum koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Op weekly niveau zijn we nog steeds bezig met de resistance uitvoerig te testen. Na al onze bull candles zagen we een bear candle maar met een stevige wick, wat opnieuw op een mooie stevige opkoping wijst. Hierdoor veranderen onze ranges van interesse niet tegenover afgelopen weken. We zien ook het volume afnemen wat bevestigd dat we even wat ademruimte gaan pakken. Al kan deze ademruimte snel afnemen dankzij het continu bullish nieuws in de cryptowereld.

Weekly resistance om te doorbreken zijn nog steeds $630, om vervolgens door te stoten richting $800. Bij afwijziging ook geen verandering van support levels. Hier kijken we naar $490 tot $450, of bij een diepere pull back richting $400.

Ethereum koers daggrafiek

Ethereum koers daggrafiek
Bron: TradingView

Ook op daily niveau blijven we in een meer zijwaarts bewegende markt dan de afgelopen periode, wat natuurlijk normaal is als we ogen op een stevige breakout. Hier valt het neervallende volume nog iets beter op. Door de zijdelingse beweging ook hier geen verandering van onze support en resistance ranges waar we interesse in hebben.

$540 tot $520, waar we al eerdere interactie zagen, is onze eerste houvast. Lager kijken we nog steeds naar $470 tot $480 om onze prijs te ondersteunen. Ook blijft het lonkende doel hier $800.

Conclusie

Mijn persoonlijke bias en mindset is nog steeds geduld uitoefenen. Laat de resistance breken, of laat tekenen van afwijziging maar komen. Pas dan kunnen we een optimale beslissing maken om exta in te stappen of winsten te nemen. Ongetwijfeld zullen we bij een breek of afwijziging een stevige reactie krijgen, so better safe than sorry!

Volg ook zeker onze wekelijkse Bitcoin update op woensdag op Tradepremium.be om hierover op de hoogte te blijven.

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!