Bitcoin koers

CryptoMichaël: Bitcoin koers corrigeert, maar wat kunnen we verwachten?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

De all-time high is geraakt, maar nog niet gebroken. Is dit erg? Nee, dat is niet erg. Het gehele marktsentiment is al geruime tijd positief te noemen, aangezien beursgenoteerde bedrijven en grote fondsen steeds meer aangeven Bitcoin in hun portefeuilles te hebben of te willen aannemen. Hiermee is de nieuwe bull cycle begonnen en zijn de dips er om gekocht te worden. Echter, kon de Bitcoin koers niet door de all-time high breken, dus naar welke niveaus kijken we vanaf hier? Laten we de charts erbij pakken…

De koers staat op het moment van schrijven op ongeveer $18,300 (of €15,160).

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

We zien dat de all-time high niet gebroken is, waardoor er een mogelijke negatieve divergentie is ontstaan. Nadat de koersen voor enkele weken zijwaarts is gegaan, hebben we dan eindelijk een kleine correctie gezien richting het $17,700 niveau.

Duidelijk opgemaakt kan worden is de weerstand rond de all-time high, welke geclassificeerd kan worden als de bovenkant van dit zijwaartse kanaal. Tevens is de steun duidelijk gedefinieerd rond $16,000 en fungeerde eerder al als steun voor de Bitcoin koers.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

De weekgrafiek laat zien dat er een, vrijwel, verticale rally is geweest in de voorbije weken. De koers van Bitcoin heeft een rally laten zien vanaf $10,000 en is nu tijdelijk gestopt op het $20,000 niveau.

De mogelijke steunniveaus worden ook duidelijk zichtbaar op deze grafiek. Laten we eerlijk zijn; mocht er een kleine correctie plaatsvinden, dan is dat niet slecht. Correcties zijn gezond voor een markt en kunnen op die manier alleen maar benut worden om de posities te vergroten of te versterken.

Op basis van de wekelijkse grafiek is te zien dat het $16,000 gebied een belangrijk steunniveau is, maar ook het gebied rondom $14,000 is een cruciaal gebied. Dit is de top van de zomer in 2019, waardoor een support/resistance flip (een voorgaande weerstand wordt steun) een zeer mogelijk scenario is.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

De kleinere timeframes laten duidelijk zien dat de koers van Bitcoin een correctie heeft ondergaan, aangezien de steun op $18,500-18,700 niet kon blijven staan als steun.

Dit was te verwachten, aangezien er constante lagere toppen werden gemaakt, die aangaven dat er steeds minder kracht in de bounces zaten. Nadat het steunniveau op $18,500-18,700 voor de derde keer werd getest, viel de koers van Bitcoin dan ook door dit niveau.

Wat is er dan nodig om weer bullish te worden op de kleinere timeframes? Een doorbraak boven dit niveau van $18,500-18,700 is nodig om verdere doorgang te krijgen naar de all-time high. Mocht dat niet gebeuren, dan voorzie ik een verdere daling richting het $17,000 gebied.

Totale marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie ziet er nog steeds zeer gezond uit. De 1.618 Fibonacci werd bereikt, waarna een correctie mogelijk lijkt. Belangrijk in deze grafiek is echter wel dat er een nieuwe higher high is neergezet, want de vorige high was te vinden om $390 miljard.

Dit betekent dat er een start is van een nieuwe opwaartse cyclus, waardoor de cryptocurrency-markt naar grote hoogtes kan gaan stijgen. Gaat dat vanaf hier al gebeuren? Dat lijkt me onwaarschijnlijk. Een daling richting het $400 miljard niveau is een mogelijkheid en een grote kans om weer cryptocurrencies tegen lage koersen aan te kunnen schaffen.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN