Coinbase Pro gaat DeFi projecten, zoals Uniswap en Yearn.Finance, vermelden

De bekende Amerikaanse beurs Coinbase stond in het verleden altijd bekend als één van de lastigste beurzen voor een project om op genoteerd te worden. Dit is in de afgelopen tijd wel wat veranderd, aangezien de beurs een soepeler beleid heeft ingevoerd om meer altcoins op de beurs toe te laten.

Nu is het zelfs zo dat de beurs aangekondigd heeft dat het Chainlink (LINK), Uniswap (UNI), Yearn.Finance (YFI), Zcash (ZEC) en Algorand (ALGO) gaat vermelden op Coinbase Pro. Hoewel de eerste van het rijtje wellicht niet zo opvallend is, is het toch opvallend dat de Amerikaanse beurs besloten heeft om de andere vier munten ook te noteren.

Volgens de aankondiging zullen de volgende paren beschikbaar worden op Coinbase Pro:

  • LINK-BTC
  • LRC-BTC
  • UNI-BTC
  • YFI-BTC
  • ZEC-USD
  • ALGO-BTC

De handel in deze paren wordt op 8 december gestart in fasen, post-only, limit-only en volledige handel. Het voegde toe:

“Als op enig moment één van de nieuwe orderboeken niet voldoet aan onze beoordeling voor een gezonde en ordelijke markt, kunnen we het boek of de boeken voor een langere periode in dezelfde staat houden of de handel opschorten volgens onze handelsregels.”

Deze beslissing komt na de update dat Coinbase stopt met het aanbieden van margehandel aan zijn klanten. Deze nieuwe beslissing ging op 25 november van kracht. Deze functie wordt in december volledig van het platform verwijderd met het verlopen van alle handelsposities.

Als gevolg hiervan speculeerden velen uit de DeFi-wereld al dat dit meer interesse in DeFi zou kunnen opwekken bij de beurs, zoals Kyle Joseph Kistner van het bZx-platform. Kistner merkte op dat het standpunt van de CFTC van “niet uw sleutels, niet uw crypto” de gecentraliseerde beurzen had beïnvloedt. Hij voegde toe:

“De CFTC zegt dat alleen DeFi margehandeldiensten mag aanbieden.”

De ondersteuning van Coinbase Pro aan prominente DeFi-projecten zoals UNI en YFI zou een poging kunnen zijn om de interesse van gebruikers te wekken en zou wellicht de DeFi-hype opnieuw kunnen doen aanwakkeren.

Wil je traden op Coinbase Pro, maar heb je nog geen account? Meld je dan aan door hier te klikken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!