Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers analyse en markt update

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Zoals beloofd zou ik vandaag een update geven van de markt en wat we de aankomende tijd kunnen gaan verwachten. BTC is op dit moment bezig met het breken van de ATH.

Bitcoin koers weekgrafiek

Wanneer we de ATH breken is er enkel en alleen nog oog voor BTC. ALTS zullen dan naar de achtergrond treden aangezien BTC dan aardig op zal lopen in de dominantie en de hype.

Key take-away in deze zijn dus:

  • BTC rally = ALTS down
  • BTC down = ALTS down
  • BTC sideways = ALTS up

Historisch gezien zijn dit vaak wel de maanden geweest dat ALTS aardig popte (december). Enkel is dit nu anders gezien de run van BTC niet wordt gevoed door retailers maar instituties. Er moet voor de ALTs dus relatief gezien meer geld komen om daar week een significante stijging te gaan zien.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Bitcoin koers 4-uur-grafiek

Maar er is zeker een scenario om naar te kijken waar bij de altcoins bullish kunnen gaan!

Hieronder ga ik enkel even een scenario schetsen wat we willen zien om een trade baar klimaat te krijgen voor het overgrote deel van de altcoins. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Maar vaak zijn die eerder geluk dan op basis van verwachting.

Zoals we hadden besproken: BTC sideways = ALTS up. Daarom kijken we dus naar een eventueel consolidatie level op BTC. In dit geval kijk ik dan onder de major resistance van de ATH.

Het gaat hierbij om de range op $19.492-$16.025. Dit is in mijn optiek wel de belangrijkste zone om naar te kijken voor enige altcoin relief. Wanneer we dus met overtuiging buiten deze range breken is dit scenario out te window en zal het waarschijnlijk zijn zoals hier boven besproken “alle aandacht naar Bitcoin”.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Ethereum koers 4-uur-grafiek

Altcoins gaan gepaard met ETH dat is niet nieuw. Daarom werpen we daar ook een blik op gezien de essentie.

Als we naar ETH kijken zien we een soort gelijke range. Alleen is het zo dat we wanneer we op de daily van ETH een higher high neerzetten en de range breken we wel is groen kunnen gaan zien op de markt.

Dit omdat ETH vaak het voortouw neemt op de altcoins en BTC op een level zit waar we wil is zouden kunnen gaan consolideren.

  • Higher high: $610
  • Range high: $623

Wanneer deze zone wordt gebroken is de kans op een altcoin relief enorm groot. Het is dus belangrijk dat je nu gaat kijken naar de majors en midcaps die op de weekly er sterk uitzien en waar eventuele accumulatie te zien is.

Ethereum koers
Bron: TradingView

Conclusie

De conclusie uit deze analyse is dus dat we op een degelijk kantel punt van de gehele markt zitten.

BTC weekly close boven de $19.835 = ALTS down. Daaronder zal dus betekenen dat we kunnen gaan consolideren en dus relief kunnen gaan zien, mits ETH een daily close boven de $610-$623 neerzet.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN