Oprichter van Cardano (ADA) deelt updates over het project

De oprichter van Cardano (ADA) en Charles Hoskinson van IOHK deelden onlangs een paar korte updates, een paar dagen nadat IOHK de ‘Smash’ metadataserver voor het Cardano-ecosysteem introduceerde. Hoskinson suggereerde echter ook dat er enkele grote aankondigingen zijn die hij voor het einde van het jaar spaart.

Externe partnerschappen

Volgens Hoskinson zijn er vanaf nu enkele strategische investeringen, waaronder een nauwere samenwerking met Mutual Knowledge Systems voor het Glow-framework. De IOHK-directeur merkte ook op dat de afgelopen anderhalve maand zeer nauw werd samengewerkt met Runtime Verification, waarbij het Cardano-team nu in volledige ontwikkelingsmodus is voor Kay en Yella. Wat betreft het feit dat ontwikkelaars binnenkort meerdere opties zullen hebben, voegde hij eraan toe:

“We ontwikkelen eigenlijk veel verschillende programmeerplatforms tegelijkertijd.”

Deze ontwikkelingen zijn interessant omdat ze laten zien dat Cardano, in tegenstelling tot de meeste blockchains, zijn partnerschappen niet heeft beperkt tot gedecentraliseerde applicaties (DApps) en innovators op het gebied van cryptocurrencies.

Partnerschappen met regeringen van landen als Ethiopië zijn zelfs een belangrijk onderdeel van hun strategie geweest. Hoewel Hoskinson opmerkte dat het “iets groots” aan het brouwen is in de regio, gaf hij toe dat de commerciële onderhandelingen waren vertraagd vanwege de aanhoudende burgeroorlog.

Interne updates

Met betrekking tot Cardano-centrische updates onthulde Hoskinson dat een Trezor-firmware-update gepland staat voor begin december, met een volgende Ledger-update gepland voor later in de maand of begin volgend jaar. De genoemde firmware-update zal extra functies en functionaliteit bevatten, terwijl hybride wallets in het eerste kwartaal van volgend jaar zullen verschijnen.

Met name heeft Cardano nauw samengewerkt met beurzen in afwachting van het Hard Fork Combinator (HFC) -evenement dat gepland staat voor de eerste week van december.

Dit zou de eerste van de drie Goguen-gerelateerde HFC-evenementen zijn en gaat over het vergrendelen van tokens. De tweede HFC zal naar verluidt multi-asset-ondersteuning bieden, en de laatste zal worden geleverd met volledige Plutus-ondersteuning.

Charles Hoskinson sloot de updates af door de ontwikkelingen te beschrijven als “meerdere stukjes van een puzzel die tegelijkertijd samenkomen”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!