Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: Nieuwe all time high voor Bitcoin of toch een correctie?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Als iemand in maart 2020 vertelde dat we in november datzelfde jaar rond de $18.000 zouden staan zou niemand het geloven. En hoewel men inmiddels weet dat Bitcoin zowel positief als negatief kan verrassen blijft het toch keer op keer iets bijzonders. Waar menig investeerder rond de $10.000 regionen van mening was dat $10.000 aan de hoge kant was en liever wachtte op een diepere correctie zouden diezelfde investeerders nu haast een moord doen om ooit nog rond de $10.000 te mogen inkopen.

Zo raar kan het lopen in de markt die toch al wel bekend staat om de absurd hoge volatiliteit. De vraag die velen zichzelf nu stellen is: Gaan we ooit nog $10.000 zien? Of moet men genoegen nemen met het kopen op hogere prijzen? Wij hopen jullie daar vandaag in een gloednieuwe Bitcoin koers update meer inzicht in te geven.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Nog ruim drie dagen te gaan tot de wekelijkse candleclose. Mochten we rond de huidige prijs sluiten zetten we opnieuw een sterke wekelijkse candleclose neer, de 7e groene op rij. Echter kan er in enkele dagen veel gebeuren en dus wachten we rustig af hoe de komende dagen gaat ontwikkelen.

Momenteel hebben we resistance ondervonden van het -1.618 fibonacci extensie level op $18.412 en hebben we daar een redelijke reactie op gehad. Mochten we een overtuigende wekelijkse candleclose boven de $18.412 zetten is het een zeer aannemelijk scenario dat we de all time high gaan opzoeken en wellicht zelfs een nieuwe all time high neerzetten. Mochten we de all time high voorbij gaan is de kans groot dat de FOMO er serieus in gaat slaan en we een acceleratie naar boven gaan zien. Daarvoor moeten we dus voorbij de $19.798,68 op Binance.

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is goed zichtbaar dat we telkens korte consolidaties zien, om vervolgens de uptrend weer voort te zetten. Belangrijk om het bullish momentum vast te kunnen houden is dat we de $15.961 weten te behouden. Dit is de range high van een range die we gevormd hebben. Als we dat op de daggrafiek verliezen gaan we op z´n minst de range low op $14.342 opzoeken.

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek is er vooralsnog geen teken van zwakte te zien, maar mochten we een swing failure pattern vormen (wick boven de vorige high en dan een sterke afwijzing laten zien) is de kans groot dat we een lokale top neerzetten. Dan gaan we dus waarschijnlijk richting die $15.961 bewegen. Vanuit daar zouden we een bounce kunnen gaan maken. Doen we dat niet, gaat het scenario uitspelen dat we de $14.342 en wellicht lager gaan opzoeken. Zo lang we de $14.342 niet breken is er ook nog geen reden om naar veel lagere prijsgebieden te kijken. Mochten we het wel breken kunnen we support vinden op de $14.000 en daarna kijken wij al snel richting de $11.000-$12.000 regionen.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, wij zijn nog altijd zeer bullish, al enkele maanden lang en daar is tot op de dag van vandaag niks aan veranderd. Echter begint de koers steeds meer parabolisch te gaan en dat kan resulteren in een heftige correctie. Dus wees voorzichtig en houd er rekening mee dat we een flinke terugtest kunnen gaan krijgen. 30 a 40% correcties zijn volstrekt normaal in bullmarkten en komen ook regelmatig voor.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN