Verenigd Koninkrijk FCA

Bank of England beleidsmaker ziet toekomst in cryptocurrencies

Een beleidsmaker van de Bank of England is van mening dat cryptocurrencies goed kunnen zijn voor de financiële stabiliteit in het Verenigd Koninkrijk. Dit volgens een toespraak van hoofdeconoom Andy Haldane, die deel uitmaakt van het monetaire beleid van de BoE, op de 10e verjaardagsconferentie van TheCityUK.

Dhr. Haldane beschreef in een transcriptie van 19 pagina’s welke mogelijkheden er in de toekomst zouden kunnen zijn voor cryptocurrencies. In zijn toespraak sprak de beleidsmaker over tal van onderwerpen met betrekking tot crypto en hun invloed op het creëren van financiële stabiliteit en beleid.

Dhr. Haldane erkende wel dat digitale valuta’s zeker een nieuwe manier zou zijn om dingen te doen, maar moedigde mensen aan om zich te concentreren op de voordelen op lange termijn die cryptocurrencies zouden kunnen opleveren.

Daarnaast wees hij op de groei en het potentieel om mainstream te worden. Een van de voordelen die de beleidsmaker opmerkte, was dat het hen zou helpen bij het nastreven van hun doelstellingen van smal bankieren.

Smal bankieren zou eruit zien als een scheiding tussen de veilige betalingsactiviteiten en de gevaarlijkere kredietactiviteiten. Dhr. Haldane zei dat deze focus bedrijven zou helpen om risico’s en looptijd beter op elkaar af te stemmen op de balansen. Hij zei het volgende:

“In principe zou het scheiden van veilige betalingen en risicovolle kredietactiviteiten kunnen leiden tot een betere afstemming van risico en looptijd op de balansen van de instellingen die deze diensten aanbieden.”

De centrale bank zou tevens kunnen voorkomen dat er negatieve rentetarieven ontstaan. Dhr. Haldane legde verder uit dat negatieve rentetarieven het gevolg zijn van een technologische beperking op het betalen of ontvangen van rente over contanten:

“In wezen komt de nominale ondergrens voort uit een technologische beperking van de mogelijkheid om rente te betalen of te ontvangen over fysiek geld, zowel positief als negatief.”

Hij ging verder met:

“In principe zou een veelgebruikte digitale valuta die technologische beperking kunnen verzachten, zo niet elimineren, door het mogelijk te maken rentetarieven te heffen op monetaire activa van particulieren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN