Crypto Nieuws

Bitcoin koers breekt $17.000, maar wat is de volgende stap?

Vandaag was weer een goede dag voor de Bitcoin koers. De koningsmunt wist vandaag zonder problemen de $17.000 te doorbreken en staat op het moment van schrijven zelfs op $17.550. De grote vraag is echter, wat de volgende stap gaat zijn van Bitcoin (BTC).

Josh Rager verwacht een Bitcoin koers $19.000

Verschillende analisten hebben aangegeven dat ze verwachten dat de Bitcoin koers zijn opwaartse beweging voort gaat zetten. Josh Rager, een cryptocurrency-analist, gaf het volgende aan op Twitter:

“Bitcoin versnippert elke weerstand op de dagelijkse en hoge tijdframes. Met bijna $17.150, zou de volgende grote dagelijkse / wekelijkse weerstand $18.953 tot $19.187 zijn.”

Hij ging verder met zijn volgers vertellen dat ze de dagelijkse sluiting van de cryptocurrency in de gaten moeten houden, die de komende uren zal plaatsvinden. Als het de Bitcoin koers lukt om de dag af te sluiten boven de $17.150, dan verwacht hij een verdere opwaartse beweging richting $19.000. Hij zei dit onder vermelding van de onderstaande grafiek.

Bron: Josh Rager Twitter

Andere analisten verwachten een correctie

Hoewel $19.000 natuurlijk een mooi koersdoel is, hebben sommige analisten aangegeven dat er weinig weerstand is tot $20.000 en dat een all time high waarschijnlijk is, voordat er een diepe correctie gaat plaatsvinden. Andere analisten hebben juist aangegeven dat een correctie om de hoek staat, aangezien er maar twee correcties geweest zijn in de huidige bull run.

Zoals oud-handelaar Peter Brandt uitlegde, waren er in de vorige bull run tot negen correcties. Maar tijdens de lopende rally heeft BTC slechts twee correcties van 10% gezien. Daarnaast heeft Bitcoin zich consequent hersteld van gebieden waar correcties werden verwacht, zoals op 16 november toen het $14.774 bereikte op Binance.

De roep om een correctie neemt echter ook toe naarmate het marktsentiment rond Bitcoin stijgt. Ki Young Ju, CEO van crypto-gegevensprovider CryptoQuant, zei tegen Cointelegraph dat de Exchange Whale Ratio aangeeft dat de stortingen op beurzen vanuit whales toenemen. Op korte termijn zou dit verkoopdruk kunnen uitoefenen op BTC en handelaren zeggen ook dat de huidige highs van BTC bij $20.000 een front-run kunnen zijn, wat leidt tot een correctie voordat het level wordt bereikt.

Sommige pseudonieme handelaren hebben ook voorspeld dat de Bitcoin koers op korte termijn een top zal zien, voordat het een nieuwe recordhoogte bereikt. Op middellange termijn, zelfs als het momentum van BTC sterk is, zei een handelaar die bekend staat als “SalsaTekila” dat een nieuwe test van een lagere BTC-ondersteuning wordt verwacht. Hij wees $12.000 aan als het potentiële gebied waar de volgende diepe correctie naartoe zou kunnen gaan. Gezien de historische cycli van Bitcoin zei de handelaar ook dat een correctie van zes maanden niet ongebruikelijk zou zijn.

Wat denken jullie? Verwachten jullie een correctie of juist niet? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN