Bitcoin koers op weg om $16.000 te doorbreken

Na een sterke daling eerder deze week toen de koers van de Amerikaanse dollar weer wat steeg, is de Bitcoin koers weer teruggekeerd in zijn uptrend. De leidende cryptocurrency wordt momenteel verhandeld voor $15.930, $40 onder het hoogste niveau sinds het begin van het jaar en $70 onder het kritieke weerstandsniveau van $16.000.

Naast een stijgende koningsmunt, zijn de altcoins ook met een mooie stijging bezig. Zo is de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), de afgelopen 24 uur weer met 5% gestegen en heeft zijn hoogste prijs sinds de zomerrally bereikt.

Hoewel de Ethereum koers het goed doet, zijn alle ogen echter toch gericht op de volgende stappen van de Bitcoin koers. Analisten hopen dat Bitcoin zijn opmars voortzet, aangezien de fundamenten en de technische aspecten suggereren dat een verdere stijging in het verschiet ligt.

Gaat de Bitcoin koers de $16.000 doorbreken?

Bitcoin lijkt klaar om voorbij de weerstand van $16.000 te doorbreken, aangezien het het sleutelniveau voor de derde keer in een week tijd aan het testen is. Tevens is de de trend in het voordeel van bulls, aangezien BTC erin is geslaagd om belangrijke niveaus, zoals $15.000, om te buigen naar ondersteuning en de koers een duidelijke opwaartse trend op korte termijn gevormd heeft.

De bekende analist, Northstar op Twitter, gaf in een recente tweet aan dat Bitcoin aan het uitbreken is en op weg is om de $16.000 opnieuw te testen. Hij vervolgde met aangeven dat, mits de Bitcoin koers hierin slaagt, de $20.000 niet te lang meer kan duren. Hij zei dit onder vermelding van de onderstaande grafiek:

Bron: Northstar Twitter

Bitcoin koers onderweg richting $17.000-18.000

Een andere analist, LedgerStatus op Twitter, gaf afgelopen weekend al aan dat hij denkt dat de $16.000 doorbroken zal worden. Hij gaf zelfs aan dat hij op korte termijn $17.000 en $18.000 verwacht. Hij zei het volgende op Twitter:

“Ik denk dat er een behoorlijke kans is dat Bitcoin de komende 10 dagen $17k en zelfs $18k overschrijdt (volgende wekelijkse kaars). We zijn toe aan een behoorlijke blowoff in het midden van de timeframe en een beetje chillen en het opnemen in het ATH-cluster voelt gewoon zo goed.”

Hij sloot af met:

Het pad naar $18k of ATH wick lijkt het pad van de minste weerstand. Niemand wil tot dan verkopen en iedereen koopt dips. De gemakkelijkste manier om marktbalans te creëren, is door het snel te doen en de markt dan een beetje te laten ronddwalen.”

Wat denken jullie? Gaan we de $16.000 doorbreken en richting $17.000-18.000? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!