Ethereum Nieuws

Ethereum koers kan dit jaar nog stijgen tot boven de $500

Alle aandacht is de afgelopen dagen voornamelijk uitgegaan naar de nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC). Het is echter zo dat de nummer twee het ook erg goed doet en analisten denken zelfs dat dat de Ethereum koers dit jaar nog boven de $500 uit zal komen.

In een artikel van Cointelegraph werden drie redenen uitgeschreven waarom de Ethereum koers de komende weken een grote opwaartse trend kan gaan zien. De genoemde redenen zijn: een optimistische technische structuur op de hoge timeframes, gunstige on-chain gegevens en uiteraard de lancering van Ethereum 2.0.

Optimistische technische structuur

In september tweette een pseudonieme handelaar en chartist die bekend staat als “Crypto Capo” de onderstaande wekelijkse Ether-grafiek met twee mogelijke scenario’s.

Bron: Crypto Capo Twitter

Het bearish scenario toonde een afwijzing van het $360 supportlevel, gevolgd door een scherpe daling. Het bullish scenario toonde een bevestiging van $360 als ondersteuningsniveau en een potentiële run naar $800. Verwijzend naar het ondersteuningsniveau van $360, zei de handelaar:

“Als dit niveau aanhoudt, zouden we in de komende maanden $815 moeten zien.”

Sinds het maken van deze voorspelling heeft Ether de afgelopen twee maanden met succes het macro-ondersteuningsgebied van $360 verdedigd en heeft momenteel het weerstandsniveau van $450 doorbroken, dat in 2020 als zware weerstand heeft gediend. Doordat deze weerstand gebroken is, kan er snel een breakout-rally optreden.

Gunstige on-chain gegevens

Volgens gegevens van IntoTheBlock maakt 75% van de Ethereum-adressen momenteel winst. Ter vergelijking: 98% van de Bitcoin-adressen staat momenteel op winst.

Beleggers zijn over het algemeen eerder geneigd om te verkopen wanneer ze op grote niet-gerealiseerde winsten zitten dan wanneer hun investeringen aanzienlijk dalen. Als zodanig is een aanzienlijk lager aantal adressen dat winst staat juist goed nieuws voor Ethereum, aangezien die personen/instellingen minder snel geneigd zijn om op dit niveau te verkopen.

Ethereum 2.0 staat om de hoek

De langverwachte upgrade van de blockchain, Ethereum 2.0, staat momenteel gepland voor lancering op 1 december en sommige analisten speculeren dat dit een aanbodtekort zou kunnen veroorzaken.

Op Ethereum 2.0 kunnen gebruikers 32 ETH inzetten en in ruil daarvoor een bonus van 15% op hun bezit ontvangen. Het proces van staken betekent dat ETH wordt toegewezen aan de ETH 2.0-contractadressen. Tijdens de staking-periode kunnen gebruikers hun ETH niet gebruiken of overdragen, tenzij ze ervoor kiezen om te stoppen met staken.

Als de populariteit van staken toeneemt, aangezien het stabiele opbrengsten kan genereren met een relatief laag risico, zou het circulerende aanbod van ETH sterk afnemen, vooral op beurzen.

Dit zou er op zijn beurt weer voor zorgen dat er minder ETH verkocht wordt en een grotere vraag naar de nummer twee cryptocurrency kunnen creëren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN