Bitcoin koers is flink gestegen, maar is het nu tijd voor een altcoin rally?

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen alle aandacht naar zich toe getrokken. We moeten echter ook bekennen dat de altcoins het de afgelopen 24 uur ook niet slecht gedaan hebben. Op het moment van schrijven is de Ethereum koers ook flink gestegen en staat op $441. In de afgelopen 48 uur is de marktkapitalisatie van altcoins ook met 10% gestegen, van $141 miljard naar meer dan $155 miljard. Bijna alle top-tien altcoins laten een stijging zien van tussen de 4-13%.

Grafieken geven aan dat de doorbraak van de marktkapitalisatie van altcoins van boven de $149 miljard al heeft plaatsgevonden. De marktkapitalisatie van altcoins heeft sinds de uitbraak al $6 miljard toegevoegd, terwijl we naar een enorme rally vooruit kijken. Een Twitter-gebruiker, @TheCryptoDog, tweette de onderstaande grafiek:

Altcoin rally
Bron: TheCryptoDog op Twitter

Ethereum (ETH) blijft de beste performer in de huidige altcoin-marktrally. De op één na grootste cryptocurrency ter wereld heeft op dit moment al een wekelijkse winst gerealiseerd van meer dan 15%. Ook laat de ETH / BTC-correlatie (oranje lijn in de onderstaande grafiek) zien dat Ethereum wekelijks samen met Bitcoin beweegt.

Ethereum koers
Bron: CoinMarketCap

De recente stijging van de Ethereum koers komt ook nadat hoofdontwikkelaar Afri Schoedon onlangs de lancering van Ethereum 2.0-depositocontracten aankondigde. Volgens de huidige tijdlijn zal de Ethereum 2.0 Beacon Chain op 1 december live gaan, waarmee de smart contracts beginnen met staking.

Afgezien van Ethereum, laten alle andere altcoins geweldige winsten zien. XRP is 8,68% gestegen, Bitcoin Cash (BCH) 5,78%, Chainlink (LINK) 13,43%, Litecoin (LTC) 13,28%, Polkadot (DOT) 10,77% en Cardano (ADA) 12,93%.

Altcoins
Bron: CoinMarketCap

Sommige van de technische indicatoren hebben al gesuggereerd dat Bitcoin de overboughtregio’s is binnengegaan. Er is dus een grote kans dat we een korte afkoelperiode kunnen gaan zien. Hier kunnen de altcoins dan weer van profiteren.

Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!