Bloomberg journalist is bullish op Bitcoin

De laatste nieuwsbrief vanuit het bekende Amerikaanse nieuwsplatform Bloomberg beschreef Bitcoin (BTC) als een “manier om het bestaande financiële systeem op te splitsen”. Dit omdat de perceptie van BTC als waardeopslag blijft toenemen temidden van de stijgende institutionele vraag, vanwege de slechte economische vooruitzichten door de voortdurende COVID-19-pandemie.

Tracy Alloway, een financiële journalist van Bloomberg en de co-host van Odd Lots podcast, schreef in de nieuwsbrief, met de titel: “Vijf dingen die u moet weten om uw dag te beginnen”, het volgende:

“Ik moet een bekentenis afleggen: ik ben nu bullish op Bitcoin. Ik ben bullish op Bitcoin omdat ik bullish ben over cognitieve dissonantie in een complexe samenleving, en over het vermogen van mensen om eindeloze verhalen te produceren voor de cryptocurrency – zelfs verhalen die soms tegenstrijdig zijn.”

Ze besloot ook haar stuk te retweeten op Twitter, waarin ze opnieuw aangaf dat ze bullish is op de koningsmunt:

Dit is uiteraard groot nieuws, aangezien het Amerikaanse nieuwsplatform meer dan 72 miljoen keer bezocht wordt per maand, en een positief bericht zoals dit kan veel mensen aanzetten om zich in de koningsmunt te verdiepen.

Bitcoin als waardeopslag

Bitcoin is sinds begin dit jaar flink gestegen. De Bitcoin koers daalde in maart naar $3.596 en staat vandaag de dag weer op een koers van $13.500, en is daarmee bijna verviervoudigd. Gedurende die periode heeft het een merkbare piek in institutionele adoptie gezien, aangezien verschillende openbare bedrijven besloten hebben om het aan te gaan houden als hedge tegen de inflatie.

Bitcoin wordt gezien als een opslagplaats van waarde en als een valuta die het financiële systeem kan ontwrichten. Het kan de bankloze helpen door gebruikers toe te staan ​​waarde tussen elkaar over te dragen, zonder de tussenkomst van een derde partij, maar het kan ook functioneren als een alternatieve opslag van waarde of een ‘inflatiespel’, zoals Alloway uitlegde:

“Bitcoin is een manier om het bestaande financiële systeem te ontwrichten, maar het is ook iets dat zou profiteren van een stroom van institutioneel geld.”

De bekende miljairdair en hedge fund manager, Paul Tudor Jones, gaf eerder aan dat hij Bitcoin aanbeveelt als afdekking tegen de inflatie. Hij zei het volgende:

“De reden dat ik Bitcoin aanbeveel, is omdat het één van de menu’s was van inflatiehandel, zoals goud, zoals TIPS breakevens, zoals koper, zoals een lange rentecurve, en ik kwam tot de conclusie dat Bitcoin de beste inflatiehandel zou worden.”

Maar Bitcoin is meer dan een afdekking

Alloway benadrukte verder dat de kracht van Bitcoin het brede scala aan gebruiksscenario’s is. Hoewel het belangrijkste gebruik ervan nog steeds een opslag van waarde is en een afdekking tegen inflatie, is Bitcoin in wezen een blockchain-netwerk en een computerprotocol. Ze zei het volgende:

“De lijst met vermeende toepassingen van Bitcoin gaat maar door, en elke keer dat er een overlijdensbericht voor Bitcoin wordt geschreven, komt er een nieuwe use case of bull-argument in de plaats. Ik dacht altijd dat dit een zwak punt was, aangezien Bitcoin nooit al deze dingen tegelijk zou kunnen zijn. Maar hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik me realiseer dat het eigenlijk een kracht is.”

Hoe denken jullie over Bitcoin? Zijn jullie het eens met Alloway? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!