CryptoCoinTalk: gaat de Bitcoin koers weer stijgen of ligt een daling op de loer?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Sinds gisteren heeft de Bitcoin koers na ruim een maand lang stevig omhoog trenden eindelijk een klein stapje terug gedaan. Na het behalen van de $13.850 hebben we een daling gezien van zo’n $1000. Of het hierbij blijft of dat we een diepere daling kunnen verwachten en welke belangrijke levels behouden en gebroken dienen te worden lees je vandaag in een nieuwe Bitcoin koersupdate!

Weekgrafiek Bitcoin

Op de weekgrafiek van de Bitcoin koers zien we dat we tegen een resistance aan zitten van zowel de vorige high als de fibonacci extensielevels. De grootste resistance ligt op $13.981-$14.000. We moeten die zone breken om het bullish momentum door te kunnen zetten op de weekgrafiek.

Mochten we een diepere correctie gaan maken is het belangrijk om boven de $11.626-$11.850 te blijven om op de korte termijn bullish te kunnen blijven.

Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin

Op de daggrafiek is beter te zien welke zones het belangrijkst zijn. Op dit moment is de $12.695 een heel belangrijke support. Als we daar gaan komen is het decision time voor welke richting we gaan kiezen. Mochten we dat level namelijk breken gaan we een beweging naar beneden zien, richting de vorige bovenkant van de range. Het gebied waar we vandaan moeten bouncen ligt dan op de $11.758-$11.975. Met de bovenkant van de range op $12.129 en de sterke weekly support daar iets onder.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin

Op de 4-uur-grafiek is te zien dat we een duidelijke marktstructuur hebben gevormd, namelijk de trendlijn. De kans is groot dat wanneer we hier de belangrijke fibonacci retracement levels op $13.487-$13.571 gaan afwijzen we een beweging naar beneden gaan zien, richting die trendlijn.

Aan de onderzijde zit nog enorm veel liquiditeit die nog niet is opgehaald. Wanneer we dus die trendlijn breken krijgen we een kettingreactie richting de $12.733-$12.758. Van daaruit kunnen we gaan kijken naar het scenario dat we hebben besproken op de daggrafiek.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers is nog altijd extreem bullish. Ook al zouden we een diepere pullback gaan zien, wij van CryptoCoinTalk zijn en blijven ontzettend bullish op dit moment. Dit zullen wij ook blijven zo lang de cruciale levels behouden worden. Zo lang we dat doen kijken wij naar veel hogere levels dan waar wij ons nu bevinden.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!