Bitcoin whale verplaatst ruim $1,2 miljard aan BTC voor $1,31 aan transactiekosten

Een enorm aantal Bitcoin (BTC) is plotseling in beweging gekomen, aangezien één van de rijkste whales in de geschiedenis meer dan een miljard dollar aan BTC heeft overmaakt.

Een anonieme high-rolling entiteit heeft afgelopen zondag 92.857 BTC verplaatst, ter waarde van $1,2 miljard, tegen een vergoeding van slechts $1,31. De overdracht werd voor het eerst opgemerkt door de automatische blockchain-monitoringtool die bekend staat als Bitcoin Block Bot op Twitter.

De transactie is hieronder te zien. Zoals te zien is, werd er maar 0,00010013 BTC betaald aan transactiekosten.

Bron: Blockchain.com

Verder is te zien dat de transactie verstuurd werd naar twee verschillende portemonnees. Een onbekende portemonnee ontving in totaal 88.857 BTC. De overige 4.000 BTC werd verstuurd naar een tweede, ook onbekende, portemonnee.

BitInfoCharts laat verder zien dat de whale op 6 augustus de originele portemonnee heeft gemaakt. De portemonnee begon op 7 augustus kleine hoeveelheden BTC te ontvangen en werd op 21 oktober de op twee na rijkste Bitcoin-portemonnee in de wereld.

Het is momenteel niet bekend wie de afzender van het enorme bedrag is. De betrokken whale kan een instelling of een crypto-bewaarder zijn die namens zijn klanten toezicht houdt op de BTC. De grote entiteit kan om veiligheidsredenen de BTC ook over meerdere portefeuilles verdelen.

Geen van de adressen in kwestie heeft echter bekende banden met een bedrijf dat heeft geïnvesteerd in of werkzaam is binnen de crypto-industrie. De BTC is tevens niet overgedragen naar bekende wallets die eigendom zijn van crypto-beurzen, waar het op de open markt zou kunnen worden verkocht en verhandeld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!