Nederlands stel moet 2 jaar de cel in vanwege het witwassen van €16 miljoen aan Bitcoin

Op vrijdag 23 oktober meldde het Openbaar Ministerie dat de rechtbank in Rotterdam twee Bitcoinhandelaren veroordeeld heeft tot gevangenisstraffen van 2 en 2,5 jaar vanwege het witwassen van ongeveer €16 miljoen.

De Hilversumse handelaren kochten voor miljoenen euro’s aan contant geld Bitcoin (BTC) van particulieren en bedrijven. Het tweetal, een man en zijn vrouw, gaven deze aankopen uiteraard niet aan bij de belastingdienst.

De verdachten kwamen met klanten in contact kwam via advertenties op internet en op het darkweb. Vervolgens spraken ze met deze ‘klanten’ af op openbare plekken, zoals fastfood restaurants. De handelaren vroegen vervolgens de klanten niet om hun identiteitspapieren, er werd geen administratie bijgehouden en er werden vaak grote bedragen gewisseld.

De rechtbank heeft 1488 en 1044 Bitcoins en ook een bedrag van 250.000 euro contant verbeurd verklaard. Tegen de huidige koers is de waarde van de Bitcoins ongeveer €25 miljoen. Tevens kregen de twee bedrijven van de handelaren geldboetes van elk 45.000 euro opgelegd en zagen bedragen van 138.000 euro en 40.000 dollar verbeurd verklaard worden.

Dit was echter nog niet alles, er werden ook verschillende goederen in beslag genomen, zoals mobiele telefoons, harde schijven, andere computerapparatuur, een zilveren sieraad, een kostbaar herenhorloge en een personenauto.

De rechtbank heeft vastgesteld dat de verdachten in tweeëneenhalf jaar ruim €16 miljoen hebben witgewassen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!