Bestuurslid Ripple aangeklaagd vanwege cyberstalking

Ken Kurson, lid van de raad van bestuur van het bekende blockchain-bedrijf Ripple, werd vrijdag gearresteerd en is door federale aanklagers in Brooklyn aangeklaagd wegens cyberstalking in verband met zijn scheiding.

De autoriteiten hebben het bestuurslid van Ripple er ook van beschuldigd bedreigende en stalkende berichten naar verschillende mensen gestuurd te hebben. Volgens berichten heeft Kurson naar verluidt een niet nader genoemde vriend bedreigd die hij de schuld gaf van de verslechtering van zijn huwelijk.

Federal Bureau of Investigation (FBI), beweerde bewijs te hebben dat Kurson eerder betrokken was geweest bij een soortgelijk patroon van pesterijen tijdens zijn echtscheidingsprocedure in 2015. Volgens een FBI-aanklacht had hij, naar verluidt, software op iemands computer geïnstalleerd om toetsaanslagen te controleren en dat Kurson aliassen gebruikte om contact op te nemen met de werkgever van die persoon om valse beschuldigingen van wangedrag te melden.

Marc L. Mukasey, een advocaat die Kurson vertegenwoordigt, heeft alle beschuldigingen ontkend en zei dat het vermeende gedrag nauwelijks een federale strafrechtelijke vervolging waard is.

Kurson, die één van de vroege investeerders in Ripple was, zou ook een goede vriend van de schoonzoon van president Donald Trump, Jared Kushner, zijn. Hij had de president ook geholpen met het schrijven van een toespraak voor de presidentiële campagne van 2016. Voordat hij toetrad tot de raad van bestuur van Ripple, werd Kurson in 2013 aangesteld als hoofdredacteur van het weekblad The New York Observer, dat op dat moment eigendom was van Jared Kushner.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!