Bitcoin koers blijft stijgen, terwijl aandelen dalen

De Bitcoin koers heeft de afgelopen 24-uur weer een sterke rally doorgemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de koningsmunt momenteel verhandelt wordt voor $11.750, ongeveer $300 hoger dan gisteren. $11.750 is ook ruim $600 boven het dieptepunt van vorige week, getriggerd door nieuws over de bevriezing van opnames van OKEx.

Wat interessant is aan deze rally, is dat BTC erin is geslaagd een groot aantal andere activa te overtreffen. De gegevens van TradingView.com geven aan dat de Bitcoin koers, tijdens de handelssessie van de afgelopen 24-uur, beter presteert dan andere activa. Zo presteert het beter dan de S&P 500, en goud.

Een bepaalde analist, @SmartContracter op Twitter, merkte op dat deze prijsactie eigenaardig is, aangezien Bitcoin de S&P 500 de afgelopen maanden naar gevolgd heeft, vooral sinds de crash in maart. Hij tweette het volgende:

“Voor het eerst in een lange tijd daalden aandelen, terwijl BTC omhoog ging. Ik was erg verrast om dit vandaag te zien, maar ik zou niets liever willen dan dat BTC zijn correlatie met aandelen verbreekt.”

Bitcoin koers

Het is onduidelijk of deze niet-gecorreleerde prijsactie zal doorgaan. Het is echter wel duidelijk dat velen denken dat de Bitcoin koers gaat stijgen, aangezien men gelooft dat de constante gesprekken over de stimuleringspakketten vanuit verschillende overheden, mensen naar veilige havens zal duwen, zoals goud, zilver en Bitcoin.

Raoul Pal, CEO van Real Vision, ging laatst dieper in op dit onderwerp en zei het volgende:

“Fiat zal wereldwijd minder waard zijn dan harde activa. En dat betekent dat goud en in het bijzonder Bitcoin DE manier wordt om het systeem van steeds lagere waarde te omzeilen. Het creëert ook stimuleringssystemen voor andere landen om te kiezen voor een systeem van harde valuta om kapitaal aan te trekken.”

Anderen hebben dit gevoel herhaald en zeggen dat elke verhoging van het fiatniveau in het systeem positief zal zijn voor de Bitcoin koers. Tevens hebben we eerder op de dag een gloednieuwe analyse van CryptoCoinTalk geplaatst. Hierin wordt besproken wat de volgende stappen van Bitcoin zullen zijn. Lees hem hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!