CryptoCoinTalk: Bitcoin koers moet dít eerst doen om de weg naar $14.000 te openen

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers laat groene cijfers zien en we bewegen opnieuw richting die cruciale resistance zone die ons er vooralsnog van weerhoudt om richting de all time high te kunnen bewegen. Hiermee wordt dan ook gelijk al het belang van deze resistance zone aangeduid. Indien we die zone met overtuiging breken, kunnen de bears, naar onze mening, voorlopig in hun holletje kruipen om een vroegtijdige winterslaap tegemoet te gaan. Op het moment van schrijven is dat nog niet aan de orde en dus houden wij rekening met een sterke beweging naar beneden. In de gloednieuwe Bitcoin koers update van vandaag vertellen we je er meer over.

Weekgrafiek

Mocht het je nog niet zijn opgevallen, iedere zondag posten wij een Bitcoin video update op de website, dus zorg dat je deze in de gaten houdt. In de video van afgelopen zondag gaven wij aan dat de cruciale resistance zone op de $11.528-$11.873 ligt. Daar bewegen we op dit moment dus middenin. Mochten we hier niet succesvol doorheen kunnen breken, en we gaan een sterke afwijzing zien, opent dat het scenario om richting de maandelijkse en wekelijkse support zone op $9.139-$9.434 te gaan bewegen, om vanuit daar de higher low neer te zetten en alsnog weer richting die cruciale resistance op $11.528-$11.873 te bewegen.

Weekgrafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe we nu in forse resistance zijn terecht gekomen. Natuurlijk die belangrijke resistance die we hierboven besproken hadden, maar ook de daily resistance op $11.642-$11.919. Als we hier dus een afwijzing zien, gaan we hoogstwaarschijnlijk een beweging zien richting $11.127. Vanuit daar is het de vraag hoe de Bitcoin koers gaat reageren. Behouden we dat level (range low van de oude range van augustus), kunnen we daarna opnieuw de resistance gaan testen en hoogstwaarschijnlijk breken. Verliezen we de $11.127, en maken we een bearish retest, gaan we hoogstwaarschijnlijk een stuk verder dalen richting op z’n minst de $10.083.

Daggrafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

4-uur-grafiek

We zijn gisteren uit de consolidatie gebroken en vormen nu opnieuw rond het $11.750 prijsgebied een consolidatie. Er is nog altijd niet veel veranderd aan de situatie omdat we nog steeds in die cruciale resistance zitten. We willen graag een dagelijkse candleclose boven de $11.528-$11.873 zone zien, voordat we echt kunnen spreken van een zeer bullish situatie. Mocht dat gebeuren opent dat de weg naar hogere prijsgebieden, zoals de $14.000, $16.000 en wellicht zelfs een nieuwe all time high. Tot die tijd heeft het geen zin om in te fomo’en met longs. Zoiets doe je namelijk boven support en niet onder of in een resistance.

4-uur-grafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het macrobeeld van de Bitcoin koers ziet er zeer bullish uit. Daarin ligt dan ook het gevaar om bullish te worden in een resistance-gebied. Houd het hoofd koel en wacht tot de criteria, zoals hierboven beschreven, uitspelen. Trade safe!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!