CryptoCoinTalk: Bitcoin koers correctie ligt op de loer?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers heeft een prachtige stijging laten zien naar de $11.700 en heeft van daaruit een kleine daling ingezet. De Bitcoin koers toont dus duidelijk kracht en daarmee lijken de $12.000 en $14.000 prijsgebieden binnen handbereik. Of de zojuist genoemde prijzen realistische targets zijn bespreken we vandaag in een nieuwe Bitcoin koers analyse!

Daggrafiek

De Bitcoin koers heeft de $11.123 gebroken en geclaimd. We hebben al een paar keer besproken dat dit een major level is en deze graag geretest zien worden om de gebroken resistance te bevestigen als support. We hebben hierboven een flinke dagelijkse resistance zitten, in combinatie met de range high die voor duidelijke resistance zal zorgen. Vooralsnog hebben we daar nu dus ook een kleine afwijzing van gezien.

De resistance ligt op $11.656-$11.918 en de range high op $12.129. Dit zijn in onze optiek wel levels waarop we een pullback richting de range low van $11.123 kunnen gaan zien. Van daaruit is het enorm interessant om te kijken naar een positie, omdat we dan hoogstwaarschijnlijk de resistance gaan breken en eventueel zelfs de top range!

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek zien we mooi dat we een tijdje in de 4-uur resistance hebben geconsolideerd, die op de $11.369-$11.330 ligt. Wanneer we onder deze zone sluiten, veranderen we deze naar een resistance en kunnen we het volgende gameplan uitstippelen:

We verwachten eerst een beweging richting de range low op het lage tijdsframe van $11.215, om vervolgens een bearish retest te zien op de eerder genoemde 4-uur resistance, die uiteindelijk bij de high tijdsframe range low uit zal komen op $11.123. Dit zal een goed instapmoment zijn een long-positie te openen voor een stijging richting het $12.000 prijsgebied.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Totale marktkapitalisatie (exclusief Bitcoin)

De Total 2 ziet er hier ook nog steeds goed uit. Wij zeggen al een tijdje dat de weekly boven de 126B-137B moet blijven om bullish te blijven op altcoins. Dit hebben we gezien, waardoor er op dit moment nog geen reden tot paniek is voor de alts. Zolang we dit level behouden op de weekgrafiek verwachten wij redelijk stabiele alts met eventueel zelfs stijgingen hier en daar. Dit hebben we de afgelopen paar dagen al gezien.

Totale marktkapitalisatie (exclusief Bitcoin)
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het ziet er allemaal vrij positief uit. Op de Bitcoin koers kunnen we mogelijk een kleine correctie verwachten om vervolgens hogere prijsgebieden op te gaan zoeken. Alts zullen hoogstwaarschijnlijk ook positieve prijsactie laten zien. Al met al ziet de markt er zeer solide uit!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!