CryptoCoinTalk: hoge volatiliteit Bitcoin koers aanstaande?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Mensen die al wat langer in deze markt meedraaien weten inmiddels wel dat de crypto-markt in fases of cyclussen beweegt. Er zijn momenten dat alts het goed doen en er zijn momenten dat alts het slecht doen. Het zal je dan ook vast niet ontgaan zijn dat dat laatste momenteel het geval is. Welke fase de alts zich in bevinden hangt sterk samen met het koersverloop bij de Bitcoin koers. Als er onzekerheid heerst bij de Bitcoin koers resulteert dat meestal in nog grotere onzekerheid bij altcoins. Traders en investeerders zijn voorzichtig met het openen van nieuwe posities en velen blijven met de bips op de virtuele zak met centen zitten.

Nu de Bitcoin koers wederom op een belangrijk punt staat en op korte termijn waarschijnlijk richting gaat kiezen is het een goed idee om te kijken wat de relevante levels zijn en waar we mogelijk heen kunnen bewegen indien het ene of het andere scenario uitspeelt.

Weekgrafiek Bitcoin koers

De Bitcoin koers zit op de weekgrafiek nog altijd keurig boven de $10.063. Zolang we daarboven blijven zouden we hier al de higher low neergezet kunnen hebben voor trend continuation omhoog. Verliezen we dat level gaan we hoogstwaarschijnlijk richting de maandelijkse en tevens wekelijkse support zone op $9.050-$9.358.

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is goed zichtbaar dat we compressie aan het vormen zijn, door de trendlijn resistance aan de bovenkant en de trendlijn support aan de onderkant. We hebben een horizontale support op de $10.417-$10.546 die vooralsnog als support fungeert. Wanneer we de trendlijn support verliezen is de kans groot dat we opnieuw het $10.060 level gaan opzoeken.

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Als we een stukje verder inzoomen richting de 4-uur-grafiek zien we nog een trendlijn support die er voor zorgt dat we lokaal een symmetrical triangle aan het vormen zijn. Op dit moment bewegen richting de apex (uiterste puntje) van dat patroon. Een symmetrical triangle is een neutraal patroon en de trendrichting is daarom dus ook extra moeilijk in te schatten. Zo lang we de belangrijke support op $10.404-$10.494 weten te behouden is er in onze optiek nog niet veel aan de hand.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het kan zowel omhoog als omlaag (heel logisch). Vaak kun je een redelijke kansberekening maken van het meest waarschijnlijke scenario, maar dat is in dit geval vrij lastig. Als we de feiten bij elkaar leggen zien we in ieder geval flinke compressie, zien we dat er aan beide kanten liquiditeit ligt en dat een volatiele beweging op de korte termijn, omhoog of omlaag, zeer waarschijnlijk is. Wees dus voorzichtig met het openen van nieuwe posities en denk aan je stoploss!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!