Miljardair investeerder: Koop Bitcoin, maar fixeer niet op de prijsactie

Chamath Palihapitiya, miljardair venture capitalist en voorzitter van Virgin Galactic, zei dat mensen in Bitcoin (BTC) zouden moeten investeren, maar dat ze zich niet op de prijsbewegingen ervan moeten fixeren, aangezien dit alleen maar tot frustratie zal leiden – en daar gaat Bitcoin niet over.

Tijdens een interview met CNBC’s Squawk Box, dat gisteren gehouden werd, vroeg de gastheer Palihapitiya wat hij denkt over Bitcoin als een niet-gecorreleerd activum, gezien de toenemende correlatie tussen de cryptocurrency-markt en de aandelenmarkt. En vooral omdat de Bitcoin koers “voor het grootste deel niet lijkt te stijgen”.

Palihapitiya antwoordde en bevestigde dat hij Bitcoin nog steeds ziet als een afdekking tegen het financiële systeem dat wordt gecontroleerd door centrale banken en grote financiële instellingen, en hij drong er op aan om het niet te beoordelen op basis van prijsveranderingen op korte termijn:

“Hoe meer de mensen geobsedeerd zijn en zich, naar mijn mening tenminste, concentreren op wat de prijsactie is, hoe meer het je zal verwarren, hoe meer het je zal frustreren, hoe meer het gecorreleerd zal lijken met andere activa. De realiteit is dat het in wezen niet is. Omdat het wordt ondersteund door een reeks overtuigingen die volledig orthogonaal zijn ten opzichte van de orthodoxie die de wereld vandaag beheert.”

Palihapitiya merkte op dat een 1% Bitcoin-afdekking in een portefeuille kan worden gezien als een verzekeringspolis die hem helpt om ’s nachts goed te slapen – voor het geval de centrale banken en de regeringen van de wereld op een landmijn stappen. Hij zei:

“Ik denk gewoon dat hoe meer mensen geobsedeerd zijn door prijsactie en hoe meer ze willen dat het zich gedraagt ​​als een aandeel of een obligatie, hoe gefrustreerder ze zullen worden. Ze gaan een manier vinden om punten te verbinden die niet bestaan. Het is gewoon niet zoals het zit.”

Hij waarschuwde ook dat beleggers die Bitcoin als een traditionele beveiliging beschouwen, na verloop van tijd spijt kunnen krijgen van hun strategie:

“Je koopt, je houdt het vast, je bergt het op, en eerlijk gezegd denk ik dat je hoopt dat je het nooit nodig zult hebben. Omdat de hoeveelheid werkelijke chaos die de waardering van Bitcoin zal stimuleren, niet iets is dat we eigenlijk echt willen zien. Dat gezegd hebbende, als het gebeurt, denk ik dat het een enorme machtsherverdeling zal creëren, en het zal de macht en de financiële toegankelijkheid naar de randen duwen, naar miljarden mensen.”

Sprekend over de mogelijkheid dat Bitcoin de valuta van de wereld wordt, zei Palihapitiya dat een positie van 1% “niet onredelijk is” en het is iets dat “een positie rechtvaardigt die we allemaal kunnen hebben.” Hij voegde eraan toe:

“Nogmaals, leg het onder je matras, denk er niet over na.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!