Ethereum

UniLogin moet activiteiten stoppen vanwege te hoge gaskosten op Ethereum

UniLogin, dat een gebruikersonboarding-oplossing biedt voor Ethereum-apps, heeft vandaag aangekondigd dat het de activiteiten stop heeft gezet. De reden hiervan is omdat de gaskosten op Ethereum (ETH) te hoog zijn geworden dat het niet meer rendabel is voor het project.

Te duur voor UniLogin

De medeoprichter Alex Van de Sande zei het volgende in een blogpost:

“UniLogin zit zonder gas. Niet per se zonder geld, maar de huidige Ethereum-gasmarkt, de opkomst van DeFi [gedecentraliseerde financiering], … hebben het spel aanzienlijk genoeg veranderd dat we geen weg vooruit zien met het project.”

Van de Sande zei dat UniLogin bijzonder gevoelig is voor gasprijzen, omdat voordat het project werd aangenomen, het project namens gebruikers een nieuwe multi-sig wallet implementeerde, een ENS [Ethereum Name Service] -naam registreerde en soms de relayer gebruikte voor een Dai-transactie. “Daarna vereiste elke nieuwe login op een ander apparaat een nieuwe on-chain transactie (om een ​​nieuwe sleutel toe te voegen) en elke transactie zou een beetje duurder zijn vanwege de relayer”, aldus Van de Sande.

Hij zei verder dat het hele proces van het onboarding van een nieuwe gebruiker op sommige dagen meer dan $130 kostte, wat overeenkomt met de kosten van een hardware wallet.

Geen tijdelijk probleem

De huidige gassituatie is volgens Van de Sande geen tijdelijk probleem. Hij zei dat zelfs als de gasprijzen verbeteren en de onboarding-kosten dalen, dit “nog steeds een dealbreaker zou zijn voor veel reguliere toepassingen met miljoenen gebruikers.”

UniLogin overwoog om te switchen naar een Layer-2 DeFi-gerichte portemonnee of een aanmeldingsoplossing alleen voor een kleinere set producten in xDAI, maar dat zou bijna een herstart van het project zijn geweest. Daarom besloot UniLogin om het resterende geld simpelweg terug te geven aan investeerders, zei Van de Sande. Het is echter onduidelijk hoeveel UniLogin tot nu toe heeft opgehaald, hoeveel het terugkeert naar investeerders en wie zijn geldschieters zijn.

UniLogin zal relayers blijven gebruiken tot het einde van het jaar om gebruikers te helpen hun interfaces en fondsen elders te migreren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN