CIA Labs gaat onderzoek doen naar blockchain

De Central Intelligence Agency (CIA) kondigde de lancering aan van CIA Labs, een interne onderzoeksfaciliteit die zich zou richten op het onderzoeken van blockchain-technologie, evenals verschillende andere gebieden van de digitale wereld.

Het initiatief “brengt CIA-functionarissen samen met de particuliere sector en de academische wereld om wetenschappelijke en technologische oplossingen te onderzoeken en te ontwikkelen ter ondersteuning van de missie van de CIA”, aldus een persverklaring.

Het bericht ging verder met:

“CIA Labs voert multidisciplinair onderzoek, ontwikkeling, testen en engineering uit om nieuwe uitdagingen aan te pakken, de productie van bestaande oplossingen aan te passen, te verbeteren of te versnellen, en hardnekkige wetenschappelijke en technologische problemen op nieuwe manieren op te lossen.”

Op de webpagina van de CIA Labs staat dat het onderzoek zal doen naar “distributed ledger / blockchain-enabled technologies”. Daarnaast gaf het ook aan onderzoek te doen naar draadloze telecommunicatie, quantum computing, kunstmatige intelligentie, data-analyse en meer.

Volgens MIT Technology Review mogen functionarissen die technische uitvindingen in het laboratorium ontwikkelen, patenteren, openbaar maken en gedeeltelijk profiteren van hun werk. Tevens gaven zij aan dat het labratorium de CIA een nuttige stimulans zal geven om technologisch talent te overtuigen dat anders misschien terecht zou komen bij de giganten van Silicon Valley.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!