Bitcoin

Deze ervaren technisch analist heeft zijn Bitcoin zojuist verkocht en wedt op de Amerikaanse dollar

Een ervaren technische handelaar die in cryptokringen bekend staat om het nauwkeurig voorspellen van de historische ineenstorting van Bitcoin (BTC) in 2018, heeft aangegeven dat hij de crypto-markt heeft verlaten.

Wedden op de “final push” van de Amerikaanse dollar

Peter Brandt, CEO van de wereldwijde handelsfirma Factor LLC, zei dat hij het grootste deel van zijn portfolio in aandelen, de valutamarkt en Bitcoin verkocht heeft om over te stappen op de Amerikaanse dollar.

Hij tweette het volgende:

Hij gaf dus aan dat hij denkt dat de zeepbel op de Amerikaanse markt zich in de laatste fase bevindt voordat hij knalt. Hierdoor heeft hij besloten om tijdens deze “final push” een groot deel te stoppen in de Amerikaanse dollar. Hij zei het volgende:

“Dit is wat ik geloof over de Amerikaanse markt: vecht tegen de Fed en het betekent je eigen ondergang. Te vroeg bearish worden, kan je wegvagen. Markt in definitieve afbouw in 12-jarige bullmarkt. Zeepbellen kunnen verder uitzetten dan iedereen voor mogelijk houdt, en dan tragisch barsten. Grote winsten in het laatste zetje.”

Na vijf bearish maanden herstelde de Amerikaanse dollarindex deze week licht (+ 0,5%), meldt MarketWatch. Goud en Bitcoin reageerden beide negatief op die ontwikkeling, waarbij BTC op het moment van schrijven voor $10.539 handelde, dit betekent een daling van 7% in de afgelopen 24 uur.

Nog optimistisch over de Bitcoin koers op lange termijn

Brandt heeft eerder zijn optimisme uitgesproken over de vooruitzichten van Bitcoin op de lange termijn. In februari, een maand voor de uitbraak van COVID-19 in de Verenigde Staten, zei de handelaar dat BTC in een historische bull-trend zat en vroege tekenen vertoonde dat het “veel hoger” zou kunnen klimmen dan $100k.

Hij zei toen het volgende:

“We kunnen dit recente dieptepunt dat we in december hebben gezien, dat teruggaat tot december 2018, gebruiken als een soort van herdefiniëring van de parabolische vooruitgang die zich nu zou kunnen ontwikkelen. En dat heeft gevolgen.

Ik wil mezelf niet te ver voor zijn, want ik kan hier een argument aanvoeren dat ik niet zeker weet of het echt kan worden gemaakt – dat we veel hoger gaan dan $100.000, en het zal pas in 2021 zijn.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN