Starbucks cryptocurrency

Starbucks lanceert blockchain-systeem voor het traceren van koffiebonen

Elke branche introduceert nieuwe concepten om meer transparantie en kwaliteitscontrole in haar activiteiten te brengen. Dit is ook het geval in de koffie-industrie. Zo is duidelijk geworden dat het blockchain-koffietraceersysteem van Starbucks live is gegaan, en het systeem beschrijft de volledige reis van koffiebonen.

Starbucks is een premium koffiemerk met duizenden winkels over de hele wereld. Nu wil het blockchain-koffietraceersysteem van Starbucks de reputatie van het merk verder verbeteren.

Meer details over het systeem van Starbucks

Het blockchain-koffietraceersysteem van Starbucks is ontwikkelt om haar consumenten meer inzicht te bieden over de complete reis van de koffiebonen. De organisatie wil laten zien dat het de nadruk legt op kwaliteit. De oplossing traceert koffiebonen vanaf het plantstadium tot het eindproduct, de koffie die jij en ik drinken.

Starbucks vertrouwt op blockchain-technologie om gebruikers informatie te geven over de oorsprong van hun ochtendbrouwsel. Een eenvoudige streepjescode onthult alle informatie met betrekking tot de specifieke productie van de desbetreffende bonen. Tevens bevat het informatie, zoals de naam van de boeren, de teeltlocatie, de hoeveelheid en meer.

Het blockchain-koffietraceersysteem van Starbucks maakt gebruik van de Microsoft Corp-tool. Michelle Burns van Starbucks heeft aangegeven dat het nieuwe systeem helpt bij het vinden van informatie over koffiebonen die de telers sinds de afgelopen twee decennia hebben verstrekt.

Blockchain in opkomst in de koffie-industrie

Steeds meer koffiemerken hebben besloten om blockchain-technologie te adopteren. Dit komt voornamelijk doordat millennials graag de oorsprong van hun voedsel willen zien, en blockchain helpt bij het opbouwen van een ecosysteem dat traceerbaarheid biedt. Naarmate consumenten zich steeds meer bewust worden van hun eetgewoonten, wordt de mogelijkheid om hun voedsel te traceren verwelkomd.

Het blockchain-koffietraceersysteem van Starbucks speelt hier goed op in en laat maar weer eens zien hoe blockchain kan helpen bij het creëren van een transparante supply-chain.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN