Bitcoin Nieuws

CryptoNL Trading Advice: Bitcoin koers analyse

Allereerst willen we CryptoNL Trading Advice bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Het is weer een veelbewogen week geweest voor Bitcoin. Momenteel staat de Bitcoin koers op $11.500, echer is het natuurlijk de vraag of de $11.000 getest gaat worden, of dat we toch weer doorstoten naar de $12.000. Laten we de grafieken erbij pakken om te zien welk scenario het meest waarschijnlijk is.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Op de week grafiek bevindt de Bitcoin koers zich momenteel op fibonacci level 0.382. In een goeie stevige uptrend is dit een punt waar je een bounce kan verwachten. Maar gezien de 0.5 ter hoogte van de vorige tops ligt is de kans groot dat we die nog gaan wicken de komende week.

Kijken we naar de EMA’s dan staan die er bullish voor. Op deze chart heb ik de EMA-8, -21 en -55 staan, en wanneer het lagere getal boven het hogere getal staat is dit bullish.

De RSI is 2 weken geleden afgeketst op de 70 lijn (boven deze lijn is bullish). Momenteel staat de RSI nog boven de EMA-12 (bullish). Een bounce op de EMA-12 zou kunnen zorgen voor een prijsstijging richting de 14K. Echter zakken we erdoor dan moeten we rekening gaan houden met 10.2 – 10.5k.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Even een kleine daily update voor we naar de lagere timeframes gaan kijken want die zien er best interessant uit.

Op de daily zien we dat de drop is opgevangen door de EQ van de zijwaartse range (in het geel getekend). EQ staat voor Equilibrium wat in het midden betekent. De letterlijke vertaling is ‘evenwicht’.

Ook op de daggrafiek staan de EMA’s richting de bulls, en een candle close boven EMA-8 en -21 zou perfect zijn om de weg naar boven te vervolgen.

De RSI zien we hier onder de EMA-12 staan en heeft een dubbele (W) bodem neergezet rond de 50 lijn. Het is nu zaak om boven de EMA uit te gaan komen en niet weer afgewezen te worden. Gezien de dubbele bodem is de kans redelijk aannemelijk dat dat gaat gebeuren. Maar het is en blijft crypto, dus niets is zeker.

2-uur-grafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Op de 2h chart zien we dat er, nadat de bull div zich heeft gevormd, een flinke stijging is geweest met een uitbraak uit de falling wedge als gevolg. Gelijk na de uitbraak ondervond BTC weerstand van de EMA-100 en -200. De huidige 2h candle is een retest van de trendlijn van de falling wedge, met daaronder nog een support zone die goed te zien is op de 15m chart. Ook de EMA-8, -21 en -55 liggen in dat gebied onder de candle en kunnen als support gezien worden.

Zelf verwacht ik komende uren een stijging naar de weekly open en eventueel verder naar de bovenkant van de zijwaartse range. De weerstand zones heb ik aangegeven op de chart.

De RSI staat er ook heel mooi voor. Boven de 50 lijn en EMA-12. Tevens lijkt de RSI ook langzaamaan verder te willen klimmen.

Als laatste nemen we jullie nog even mee naar de 15m chart, aangezien we daar de bounce al mooi kunnen waarnemen. Wel wil ik er even bij vertellen dat dit signaal versterkt zou worden wanneer we dit ook op de 2h of 4h hadden gezien.

15-minuten-grafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Als je na de uitbraak de laatste push omhoog meet met de fibonacci tool dan zien we een prachtige golden pocket retrace. Dit samen met de HH en HL zou een mooi instap moment geweest zijn.

Conclusie

Ik denk dat we gestaag verder omhoog zullen gaan en zolang we boven de 10.2 – 10.5K blijven schommelen vind ik het wel best en gaat mijn voorkeur uit naar de bulls.

Wil je op de hoogte blijven van de koersen van diverse altcoins en BTC. Volg dan eens ons announcement channel of kom gezellig mee kletsen in onze chat.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN