Google Bitcoin

Google betrapt bedrijf op $1,2 miljoen giftcard zwendel

Een Filipijns callcenter, Sykes, heeft zijn partnerschapslicentie ingetrokken zien worden, nadat een paar werknemers betrapt waren op het uitvoeren van een Google giftcard zwendel, zei het bedrijf.

Een woordvoerder van Google zei het volgende in een verklaring die zondag aan Newsbytes werd gestuurd:

“We zijn voortdurend bezig met het beoordelen van onze zakelijke behoeften en hebben besloten dit bedrijf over te hevelen naar een andere leverancier in de Filippijnen.”

Het bleek namelijk dat Sykes-medewerkers op illegale wijze meer dan $1,2 miljoen te hebben verkregen met behulp van Google giftcards. Vervolgens probeerden deze medewerkers dde fondsen om te zetten in Bitcoin (BTC) om detectie te voorkomen.

Sykes is een in Florida gevestigde entiteit met een callcenter op de Filipijnen. Het bedrijf heeft het voorval heeft toegegeven, maar beweerde juist te hebben gehandeld zodra ze van de zwendel hoorden. Het bedrijf zei in een verklaring dat het “snel actie ondernam tegen die werknemers in overeenstemming met het bedrijfsbeleid”.

Ondertussen verwierp het bedrijf een echter wel een post die viral was gegaan, waarin aangegeven werd dat meer dan 300 Sykes-werknemers in de Filippijnen betrokken waren bij de zwendel en hun baan verloren. In plaats daarvan zei het dat alle werknemers die niet “rechtstreeks” bij het voorval betrokken waren, onmiddellijk naar andere bedrijfsactiviteiten werden overgebracht.

“Hoewel er zakelijke veranderingen zijn geweest die van invloed kunnen zijn geweest op sommige groepen, hebben we ervoor gezorgd dat al onze hardwerkende medewerkers zijn overgeplaatst naar andere programma’s.”

Sykes maakte geen melding van het indienen van of het werken aan een strafrechtelijke aanklacht tegen de werknemers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN